logo F1online.sk

Norris je veľmi spokojný, Ricciardo totálne frustrovaný

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl23. 10. 2022

Opäť dva rozdielne svety v McLarene. Kým na jednej strane garáže panovala takmer maximálna spokojnosť, druhá to mohla zabaliť už po prvej časti kvalifikácie. Asi nemusíte veľmi hádať, kto sa tešil a kto smútil.

Lando Norris opäť osamotený držal zástavu britskej stajne. Pomohla mu dávka šťastia, keďže po posledných pokusoch v Q2 bol jedenásty a vo vysielačke len frustrujúco konštatoval, že takáto je realita.

Avšak, vďaka vymazaniu kola Kuan-jü Čoua pre traťové limity sa Norris predsa len prešmykol do Q3, kde zaznamenal svoje najlepšie kolo dňa. „Som veľmi spokojný. Najmä kolo na konci Q3 bolo veľmi čisté, určite moje najlepšie počas dňa. Na tejto trati to nie je ľahké poskladať, zvlášť v našom aute,“ povzdychol si Lando Norris.

McLaren najmä v Q1 a Q2 zaostával nielen za Alpinom, ale aj za Alfou Romeo. Lando Norris však odštartuje pred všetkými týmito monopostami, a to z výborného šiesteho miesta, na ktoré sa posunul vďaka penalizáciám pre Leclerca s Pérezom. V treťom rade mu robí spoločnosť Lance Stroll.

„Asi som z toho nemohol dostať oveľa viac. Lance odviedol skvelú prácu a dokázal, že Aston Martin je rýchly. Myslím si, že budeme bojovať s Alpine i Lanceom. Sme v pozícii, v ktorej môžeme získať nejaké dobré body, no budú to dlhé, horúce preteky. Bude náročné udržať sa na mieste, odkiaľ štartujem, no uvidíme, ako to bude vyzerať,“ uzavrel Norris, ktorý upravil internú kvalifikačnú bilanciu s Danielom Ricciardom na 17:2 vo svoj prospech.

Daniel Ricciardo sa zase raz poriadne vytrápil. Po tretíkrát v rámci posledných piatich víkendov vypadol už v Q1, keď sa vôbec nevedel dostať do rytmu. Jeho šéf Andreas Seidl v priamom prenose na Sky Sports skonštatoval, že Austrálčanovi robila problémy zadná časť monopostu.

Opakované zábery odhalili, že výrazne stratil už v prvom sektore. „Je to frustrujúce. Hneď po prejdení cieľovej čiary som vedel, že to nebude dobré. Takmer som sa na trati roztočil, a to nie raz… Keď sa snažíte spoľahnúť na auto, ktoré vám však nedá to, čo chcete, tak je to jednoducho frustrujúce,“ krútil hlavou Daniel Riccardo.

Preteková rýchlosť McLarenu by mala byť podľa piatkových dát, ktorých však bolo pomerne málo, o niečo lepšia než kvalifikačná. Zo šestnásteho miesta to však Ricciardo bude mať veľmi ťažké. „Dá sa tu pretekať, všetko je otvorené. Trápil som sa však so zadnou časťou auta, mal som pár ťažkých momentov v prvom sektore. Musíme prísť na to, prečo to tak je. Verím, že v pretekoch budem schopný ukázať viac,“ uzavrel.

Súvisiace články