logo F1online.skF1online.sk

Norris: Hamiltona by som v rovnakom aute porazil

Lewis Hamilton a Lando Norris
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 10. 2022

Lando Norris a otázky fanúšikov, to je zakaždým kombinácia sľubujúca niečo veselé. Ani teraz tomu nebolo inak. Pilot McLarenu pre britský GQ magazín odpovedal na otázky fanúšikov a reagoval na informácie zverejnené o ňom na internete. A o zaujímavosti nebola núdza.

Lando sa k otázkam postavil typicky svojsky, ale srandu si z toho určite nerobil. Ani pri otázke, či by v rovnakom tíme dokázal poraziť sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona. „To je ťažká otázka, ale musím odpovedať áno. To však neznamená, že by to bolo ľahké. Keď chcete uspieť, musíte veriť, že ste lepší než ostatní,“ odpovedal Norris.

Nasledovali ďalšie otázky, niektoré veselšie, iné vážnejšie, tak napríklad, ako je na tom so školou? Študujú niektorí jazdci aj popri svojej pretekárskej kariére? „Určite nie. Zo školy som odišiel, keď som mal šestnásť rokov. Musel som sa sústrediť výhradne na pretekanie. Zrejme žiadny pretekár na rošte nevyštudoval nejakú školu než sa stal pilotom F1,“ povedal pilot McLarenu.

Ten tiež zablúdil svojím pohľadom na Wikipédiu, kde sa píše, že ako dieťa sa najprv zaujímal o motorky, no to sa zmenilo, keď ho a jeho brata vzal otec na motokárové preteky. „To je úplná pravda, aj keď ten príbeh je dlhší. V skutočnosti som začínal s jazdou na koni, takže vlastne na štyroch nohách, potom som fandil štvorkolkám, potom sa venoval motokrosu.“

„Všetko sa však zmenilo, keď som šiel sledovať britský šampionát na Clay Pigeon, čo je motokárová trať neďaleko od miesta, kde som vyrastal. To ma zmenilo,“ hovorí Norris, ktorý v tomto športe rýchlo dosiahol veľké úspechy. V roku 2014 sa stal dokonca najmladším motokárovým majstrom sveta.

„Správne! Mal som štrnásť a stál proti jazdcom oveľa starším a väčším. Existuje fotka z pretekov, ktoré som vyhral a som na nej oproti ostatným úplne maličký. A stať sa najmladším majstrom sveta bol pre mňa niečo ako bonus, skrátka skvelé,“ povedal Norris.

Ten na sociálnych sieťach taktiež narazil na otázku, koľkými ďalšími talentmi oplýva. Na to sa mu však neodpovedalo ľahko. „Nepovedal by som, že okrem jazdenia som veľmi talentovaný v niečom ďalšom. Som vďačný, že som objavil pretekanie. Myslím si, že dobre fotím a dokážem vytvoriť super obrázky,“ odpovedal Norris.

Súvisiace články

Diskusia