logo F1online.sk

Podľa Josa Verstappena sa Max naučil najviac od „kvalifikačnej šelmy“ Ricciarda

Max Verstappen a Daniel Ricciardo v roku 2018
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 10. 2022

Daniel Ricciardo (aspoň nateraz) končí svoje účinkovanie vo Formule 1. Kto by to bol povedal, že kariéra v podstate jediného pilota, ktorý sa dokázal v rovnakom aute vyrovnať Maxovi Verstappenovi, naberie po jeho odchode z Red Bullu takýto spád? Jos Verstappen by to určite nečakal.

Otec dvojnásobného majstra sveta priznal, že od žiadneho zo svojich kolegov sa Max nenaučil toľko, čo od Ricciarda. Na tom zrejme nie je nič prekvapujúce vzhľadom na okolnosti.

„Podľa mňa naozaj ťažko povedať, ale myslím si, že možno najviac sa naučil od Daniela Ricciarda. Bol to príjemný chlapík a vychádzali spolu veľmi dobre. Max bol vtedy mladý chalan a Ricciardo jazdil naozaj dobre, bol skutočná kvalifikačná šelma,“ povedal pre Formula 1 magazine Jos Verstappen.

Daniel patril v rokoch 2014 až 2018 k najžiadanejším mužom vo Formule 1. Žurnalista Mark Hughes ho dokonca označil za jedného z najlepších, ak nie vôbec najlepšieho, pilota sezón 2014 a 2016. Keď však Ricciardo na konci roka 2018 opustil Red Bull a zamieril do Renaultu, jeho kariéra začala padať do negatívnej špirály.

„Tiež si myslím, že auto mu v tej dobe vyhovovalo a to je v súčasnosti pre Ricciarda trochu problém. Auto mu príliš nesedí. Sú tam veci, ktoré mu príliš nevyhovujú a to je dôvod, prečo mu to nevychádza,“ hovorí Verstappen senior.

„Mladá garda sa prispôsobuje ľahšie. Viete, starého psa novým kúskom nenaučíš. Niektorí starší jazdci – a platilo to aj pre mňa – majú svoj štýl, s ktorým vyrástli. Niečo také sa dá ťažko zmeniť. Mladý človek sa adaptuje ľahšie,“ dodal Jos.

Súvisiace články