logo F1online.sk

Seidl: Musíme uznať, že Alpine odviedol skvelú prácu

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 10. 2022

Alpine a McLaren zvádzajú v priebehu celej sezóny tuhý boj o štvrté miesto Pohára konštruktérov. Britský celok, najmä ústami svojho pilota Landa Norrisa, vysiela do Francúzska uštipačné poznámky, že s takým autom mal byť tento súboj už dávno rozhodnutý. Aj šéf stajne z Wokingu Andreas Seidl priznáva, že napriek trinásťbodovej strate, ktorá je určite dostihnuteľná, to s nádejami jeho celku na konečné štvrté miesto nevyzerá ružovo.

Alpine má papierovo určite lepší monopost než McLaren, doplácal však na priam katastrofickú spoľahlivosť a je možné, že minimálne Fernando Alonso ešte bude musieť pristúpiť k výmene komponentov a odštartovať z konca poľa.

To posilňuje nádeje McLarenu, ktorého monopost MCL36 je spoľahlivý. Naráža však na bodové zisky Daniela Ricciarda. Ten sa naďalej trápi a kým Alpine môže počítať s veľmi vyrovnaným a konkurencieschopným jazdeckým duom, McLaren má na bojisku častokrát len jedného jazdca.

„Teraz je pre nás naozaj dôležité sústrediť sa na seba, zrealizovať čisté víkendy, vyťažiť z každej jazdy i nášho monopostu úplné maximum,“ vyzýva svoj tím šéf McLarenu Andreas Seidl.

„Len tak máme šancu udržať sa v boji s veľmi silným tímom Alpine. Musíme uznať, že v doterajšom priebehu odviedli skvelú prácu. Udržať sa v tomto boji do posledného kola v Abú Zabí bude pre nás veľmi ťažké, ale práve preto sme tu,“ dodal Seidl.

McLaren predstavil v Singapure rozsiahly balík vylepšení. Zmeny boli viditeľné na prvý pohľad, ale výkonnostné zlepšenie zatiaľ príliš badateľné nebolo. Aj Alpine predstavil v Singapure novú podlahu a do Austinu chystá jej ešte o trochu vylepšenú verziu. Túto novinku si obaja jazdci okamžite pochvaľovali a aj podľa športového riaditeľa francúzskej stajne Alana Permana fungovala „dvakrát tak dobre, ako sa očakávalo“.

Šéf McLarenu sa však cez rameno či do garáže súperov pozerať nechce. Chce sa sústrediť len na svoj tím. „Spoľahlivosť bude v posledných pretekoch hrať dôležitú úlohu,“ hovorí Seidl.

„Napriek všetkému si myslím, že máme dobré auto, dobrý tím, dvoch kvalitných jazdcov a keď sa dáme dokopy, tak som si istý, že môžeme zostať v tomto boji až do konca,“ dodal šéf McLarenu.

Súvisiace články