logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Po Francúzsku som si hovoril, že taký náskok už nemôžeme pustiť

Max Verstappen
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 10. 2022

Napriek ťažkému začiatku sezóny 2022 sa Max Verstappen stal majstrom sveta štyri podujatia pred koncom ročníka. Holandský pretekár a jeho tím od Veľkej ceny Emilia Romagna absolútne dominovali a vyhrali trinásť z posledných pätnástich veľkých cien. Zaslúžene sa teda stávajú vládcami sezóny 2022.

Ferrari malo veľmi dobrý úvod, ale Red Bull rýchlo vyrovnal krok a nakoniec Scuderiu aj predstihol. Dominantné víťazstvá v Baku, Budapešti, Spa či Suzuke verejnosť presvedčili, že titul je v tých správnych rukách. Prelomovým momentom však podľa slov samotného Verstappena bola zrejme Veľká cena Francúzska a jazdecká chyba Charlesa Leclerca.

„Bolo tam niekoľko momentov, kedy som si hovoril, že máme dobrú šancu vyhrať celý šampionát,“ povedal Verstappen v Japonsku.

„Okamih, pri ktorom som si pomyslel, že teraz to už vyhráme, bol myslím Paul Ricard, kde sa náš náskok dosť zvýšil. Mali sme konkurencieschopné auto, no vedeli sme, že v nasledujúcich pretekoch to bude dosť tesné. Hovoril som si však, že taký náskok už nemôžeme pustiť z rúk,“ povedal Verstappen.

Zvýšiť svoj náskok na najbližšieho rivala o rovných 25 bodov v priebehu jedného víkendu vám poriadne zvýši šance. Po tomto podujatí sme už tušili, že Maxovi by už mohlo stačiť aj dôjsť do cieľa každých pretekov. Desať podujatí pred koncom zvýšil svoj náskok už na 63 bodov. Potom nasledovala séria úplne najdominantnejších výkonov, po ktorých už bola definitívna korunovácia staronového šampióna otázkou času.

„Vrcholom sezóny je podľa mňa víkend v Spa, pretože to bola skrátka totálna dominancia,“ povedal Verstappen. „Niečo také sa vám podarí len veľmi zriedka. Keď som ten večer prišiel domov, začal som trochu premýšľať o tom víkende a uvedomil si, že to bolo dosť bláznivé a dosť výnimočné.“

Súvisiace články

Diskusia