logo F1online.sk

Oficiálne: Ferrari podpísalo so Sainzom dvojročnú zmluvu

Carlos Sainz
© McLaren
Ladislav Király
Ladislav Király14. 5. 2020

Scuderia Ferrari potvrdila náhradu za odchádzajúceho Sebastiana Vettela. Stal sa ňou doterajší pretekár McLarenu Carlos Sainz, ktorý s červenými podpísal zmluvu pre roky 2021 a 2022.

“S radosťou oznamujem, že Carlos zavíta do Scuderie Ferrari počnúc šampionátom pre rok 2021,” uviedol šéf tímu Ferrari Mattia Binotto. “Za sebou má už päť sezón, počas ktorých dokázal, že je veľmi talentovaný. Ukázal aj potrebné technické schopnosti a všetky správne atribúty, vďaka ktorým sa do našej rodiny ideálne hodí.”

Binotto vzápätí zdôraznil, že do “nového cyklu” jeho tím vstupuje s jednoznačným cieľom vrátiť sa na vrchol Formuly 1. “Bude to dlhá cesta, na ktorej sa nevyhneme ťažkostiam, a to hlavne kvôli súčasnej situácii týkajúcej sa financií a pripravovaných pravidiel. V tomto smere nás čaká náhla zmena, ktorá si bude vyžadovať iný prístup, ako v minulosti.”

“Sme presvedčení o tom, že naša jazdecká dvojica s talentom a osobnosťou Charlesa a Carlosa, ktorá je najmladšou za päťdesiat rokov Scuderie, bude podľa možností najlepšou, ktorá by nám vedela pomôcť dosiahnuť nami stanovené ciele,” dodal Mattia Binotto.

“Som veľmi rád, že v roku 2021 budem jazdiť za Scuderiu Ferrari a ohľadom budúcnosti v tomto tíme som doslova nadšený,” zneli prvé slová Carlosa Sainza. “Teraz ma ešte čaká dôležitý rok s McLarenom Racing a veľmi sa teším na to, ako si v tejto sezóne s nimi opäť zapretekám.”

Súvisiace články