logo F1online.skF1online.sk

Red Bull reaguje na správu FIA: Sme prekvapení a sklamaní

Red Bull, ilustračné
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 10. 2022

Aj keď nepoznáme konkrétne sumy, dnes už máme čierne na bielom, že Red Bull podľa zistení FIA prekročil minuloročný rozpočet. Červení býci však aj naďalej odmietajú, že by vlani pochybili. Výsledky vyšetrovania ich vraj prekvapili.

Riadiaci orgán Formuly 1 našiel pochybenia v troch prípadoch. Williams už svoju pokutu zaplatil, Aston Martin zas čaká na trest za procedurálne pochybenie. V najväčších problémoch sa však ocitol Red Bull, ktorý zlyhal po procedurálnej stránke a prekročil rozpočet do výšky najviac siedmich miliónov dolárov.

Christian Horner ešte v pondelok ráno trval na tom, že zo strany Red Bullu je všetko v poriadku. “Sme plne presvedčení, že sme operovali v rámci rozpočtového stropu a finančných pravidiel. Špekulácie a obvinenia zo strany ostatných tímov nás šokovali.”

“Teraz čakáme na FIA, aby uzavrela celý proces a uvidíme, aký bude výsledok. Budeme extrémne prekvapení, ak sa vo verdikte objaví niečo iné ako to, že sme splnili pravidlá,” doplnil šéf tímu.

Red Bull na správu FIA zareagoval vyhlásením, v ktorom skutočne konštatuje, že v tíme zostali prekvapení. Na svojej nevine však trvá a súperom vyčíta, že v uplynulých týždňoch šírili “dohady” a snažili sa zo situácie vytĺcť maximum pre seba.

“Zistenia FIA o ‘drobnom porušení finančných pravidiel’ prijímame s prekvapením a sklamaním,” píše Red Bull Racing na sociálnych sieťach. “Naše podanie za rok 2021 bolo pod rozpočtovým stropom, preto potrebujeme dôkladne preskúmať zistenia FIA, keďže sme aj naďalej presvedčení, že príslušné náklady neprevyšujú sumu rozpočtového stropu za rok 2021.”

“Napriek dohadom a pózovaniu ostatných je, samozrejme, v pravidlách zakotvený proces s FIA, ktorý budeme rešpektovať, a zvážime všetky možnosti, ktoré máme k dispozícii,” doplnil Red Bull.

Súvisiace články

Diskusia