logo F1online.sk

Podľa Ricciarda je post rezervného pilota „realistickou možnosťou“

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 10. 2022

Debata o rozpočtovom strope v Singapure trochu odklonila našu pozornosť od diania na prestupovom trhu. Stále totiž nie sme oveľa múdrejší než pred niekoľkými týždňami. K nejakému posunu síce došlo, ale budúcnosť hlavných hráčov zostáva zahalená rúškom tajomstva.

Očakávané potvrdenie Júkiho Cunodu a Kuan-jü Čoua už máme za sebou. Williams sa taktiež rozlúčil s Nicholasom Latifim, ale neprezradil (a podľa slov šéfa stajne Josta Capita ani tak skoro neprezradí) meno jeho nástupcu. O nič múdrejší nie sme ani v prípadoch Pierra Gaslyho, Micka Schumachera a Daniela Ricciarda.

Zdá sa však stále pravdepodobnejšie, že austrálskeho pretekára v budúcom roku na rošte v F1 neuvidíme. Stále menej je totiž spájaný s miestom v Alpine alebo Haase a stále viac sa povráva o jeho prestupe do Mercedesu, kde by sa mal ujal roly rezervného pilota.

„Stále chcem zostať v F1, to je jasné. Plán A je zostať na rošte v budúcom roku, na tom sa nič nezmenilo. Ako som však povedal, nechcem naskočiť do prvej sedačky, ktorá bude k dispozícii,“ povedal Ricciardo.

Problém je však v tom, že možnosti nie sú nekonečné a rodák z Perthu si to dobre uvedomuje. Pred novinármi v Singapure otvorene priznal, že treba byť pripravený na všetky možnosti. Povedal pritom, že by príležitosťou obsadiť post rezervného pilota nepohrdol.

„Povedal by som, že také sú dve realistické možnosti. Nemám v úmysle byť niekde inde ako vo Formule 1. Mám síce rád aj ďalšie motoristické disciplíny, ale nevidím sa tam,“ povedal Ricciardo.

„Takisto mám pocit, že ak by som si niečo také zvolil, zavrelo by mi to dvere do Formuly 1. Bol by to pocit, akoby som sa už nemal vrátiť, ale to nechcem, takže sa plne sústredím na F1,“ dodal Ricciardo.

Súvisiace články