logo F1online.sk

Alonso si po kvalifikácii odfúkol: V nedeľu nech je radšej väčšia nuda

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 10. 2022

Fernando Alonso piate miesto a Esteban Ocon osemnáste, Lando Norris šieste miesto a Daniel Ricciardo sedemnáste. Boj o štvrté miesto Pohára konštruktérov je nesmierne zaujímavý a ani v Singapure tomu nie je inak. Oba tímy priniesli do Singapuru vylepšenia, ale v takých podmienkach, aké v sobotu panovali, rozhoduje skôr načasovanie a sebadôvera pilota. A Fernando Alonso ani dnes nezaprel svojho jazdeckého génia.

Napriek tomu, že Španiel sa mal v sobotnej kvalifikácii cítiť ako ryba vo vode, pred novinárov predstúpil očividne vyčerpaný, aj keď veľmi spokojný so skvelým piatym miestom. Sám priznal, že to preňho bol veľmi stresujúci deň.

„Som spokojný, keďže za suchých podmienok by sme nikdy neboli v najlepšej päťke. Maximalizovali sme náš výsledok a využili ponúknutú príležitosť,“ povedal Alonso.

Ten po kvalifikácii vyriekol vetu, ktorú snáď ešte nikdy predtým v živote nepovedal. Po stresom a adrenalínom nabitej kvalifikácii by si vraj prial „nudnejšie preteky“. Od Fernanda niečo také veru nebudete počuť každý deň.

„Bolo to veľmi náročné, povedal by som, že až na hranici toho, čo ešte považujem za zábavné, pretože nájsť priľnavosť na tejto trati nebolo jednoduché, zvlášť po prezutí na suché pneumatiky. Od všetkých to bolo odvážne rozhodnutie a cítil som veľa adrenalínu. Snáď nás v nedeľu čakajú o niečo nudnejšie preteky, keďže stresu sme si dnes užili viac ako dosť,“ povedal Alonso so smiechom.

„Určite to bola najnáročnejšia kvalifikácia v tomto roku,“ dodal.

Výsledok jeho tímového kolegu je však úplne opačný. Esteban Ocon kvôli tajomnému problému s brzdami skončil už v Q1 a v nedeľu odštartuje až z osemnástej priečky. Napriek veľkému sklamaniu však v nedeľu cieli na body.

„V poslednom kole nás postihol veľký problém s brzdami a auto prudko zatáčalo doprava. Necítil som sa s ním nijak prepojený. Myslíme si však, že poznáme dôvod, prečo sa tak stalo. Existujú k tomu rozličné dôvody, ale nič sa s tým nedá robiť,“ povedal sklamaný Ocon.

„V nedeľu bude určite naším cieľom vrátiť sa na body a máme k tomu dostatočne rýchle auto. Aj kvôli tomu je tento výsledok ešte väčším sklamaním. Q3 bola rozhodne realistickým cieľom. Celý víkend sme sa komfortne pohybovali niekde na týchto priečkach,“ dodal Ocon.

Súvisiace články