logo F1online.sk

Chceme ukázať, že sme sa poučili, hovorí Leclerc

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala29. 9. 2022

Ferrari je už zmierené s tým, že majstrom sveta sezóny 2022 sa stane Max Verstappen, no to neznamená, že by posledných šesť podujatí chcelo len dojazdiť. Presne v súlade s tým, čo Mattia Binotto avizoval pred pár týždňami, Ferrari plánuje presvedčiť svojich priaznivcov, že sa zlepšilo. Podľa Charlesa Leclerca by tým malo začať už v Singapure.

Singapurský mestský okruh je dobrým testom pre stratégov, no najmä pre pilotov. Preteky, ktoré svojím trvaním veľmi často narážajú na dvojhodinový časový limit, preveria fyzickú a mentálnu prípravu každého jazdca. Bariéry chyby neodpúšťajú, no práve preto sa Marina Bay tak páči Charlesovi Leclercovi.

“Ako na každom mestskom okruhu je to mentálne náročné, ba ešte o to viac, že jazdíme v noci a tieto preteky sú jedny z najdlhších v sezóne. Je veľmi ťažké sa mentálne udržať v strehu, keď ste fyzicky úplne vyžmýkaní. Tu však nemáte žiaden priestor na chyby, o to je to vzrušujúcejšie. A preto to tu tak milujem,” nechal sa počuť Charles Leclerc, ktorý nechce stratiť koncentráciu ako v Imole či zakopnúť ako vo Francúzsku.

Nielen on, ale aj celý tím má stanovené jasné ciele pre Singapur aj zvyšných päť veľkých cien sezóny. Chyby totiž nerobili len piloti. “Z auta chceme dostať maximum a zároveň ukázať, že sme už vyrástli z tohtoročných chýb. Víkendy sa pokúsime zvládnuť perfektne a azda sa v nedeľu budeme tešiť z víťazstva.”

Red Bull vo štvrtok vystríhal pred rýchlosťou Ferrari, ktoré by vraj v nedeľu skutočne mohlo otvárať šampanské. “Očakávam, že Ferrari tu bude veľmi silné,” poznamenal Pérez. “Na mestských tratiach boli celý rok veľmi silní, takže čakám, že tu to bude platiť obzvlášť.”

Charles Leclerc bol s podobnými predpoveďami opatrnejší. “Neviem, či to bude naša trať, ale dúfam v to,” zareagoval po krátkom ošívaní sa. Leclercovho kolegu Carlosa Sainza aj celkom pobavili Pérezove vyjadrenia. “Ak si oni myslia, že budeme konkurencieschopní, tak si predstavte, čo si o nich myslíme my, keď vyhrali posledných päť alebo šesť pretekov.”

Tradičné štvrtkové ukazovanie prstom na súpera a konštatovanie, že on je väčším favoritom, tak máme za sebou. Následne však aj samotný Carlos Sainz uznal, že Scuderia má v uličkách Singapuru veľmi dobré šance.

“Myslím si, že dokážeme zabojovať, najmä v kvalifikácii. Ak ste na tejto trati počas pretekov vpredu, tak máte aj väčšiu šancu vyhrať ako v Monze alebo v Spa, kde sme štartovali pred nimi,” podotýka Sainz.

Kľúčová teda bude sobota. “Pôjdeme naplno. V kvalifikácii sa pokúsime všetko spraviť dokonale a uvidíme, čo sa s tým bude dať spraviť v pretekoch.”

Súvisiace články