logo F1online.sk

McLaren nasadí v Singapure veľký balík vylepšení, dostane ich len Norris

McLaren MCL36
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2022

Veľký súboj medzi McLarenom a Alpinom? Oba tieto celky priviezli na okruh Marina Bay balíky vylepšení a nie práve malé. Najmä na stajňu z Wokingu by sme sa mali pozrieť bližšie, keďže ich úpravy sa zdajú byť rozsiahlejšie. Avšak kým v Alpine nasadia inžinieri vylepšenia na oba monoposty, v McLarene len na jeden.

Možno to bude ešte pomerne vyrovnaný súboj. Britský celok síce celú sezónu bojuje fakticky len s jedným pilotom, no dosť prekvapil, keď do Singapuru priviezol úplne novú podlahu a nové bočnice, pričom pohľad na bočné nasávacie otvory pripomína riešenie Red Bullu. Avšak konečný zoznam vylepšení sa dozvieme v piatok.

Už sme si zvykli, že Alpine nasadzuje zmeny po kúskoch. Tento týždeň však prišiel s „úplne novou podlahou“, od ktorej si v Enstone očividne mnoho sľubujú. Na monoposte ju budú mať nasadenú obaja piloti, kým McLaren nasadí úpravy len Landovi Norrisovi. Daniel Ricciardo hovorí, že mu to vôbec nevadí a on by mal dostať vylepšenia už o týždeň v Japonsku.

„Vylepšenia dostane Lando,“ priznal Ricciardo pred novinármi v Singapure. „Pri uvážení dostupného času, zdrojov a všetkých ostatných faktorov, dostane tento víkend vylepšenia len on. V Japonsku by sme ho mali nakoniec dostať obaja.“

„Už šípim otázku: ‚Prečo on?‘ V tomto balíku sa nachádza mnoho vývoja určeného pre rok 2023, takže preto. On v tíme zostáva aj budúci rok, ja nie, takže bude mať o jeden víkend viac, aby mu poskytol spätnú väzbu a usmernil ho.“

„Pokiaľ mi je známe, tak v Japonsku dostanem na auto presne tie isté vylepšenia… hoci, tuším, že toto je posledný update. Povedal by som teda, že od Japonska až do konca sezóny budeme mať rovnaké autá. Predpokladám však, že keď sa ešte objaví nejaký diel s výhľadom na rok 2023, tak ho dostane on,“ dodal Ricciardo.

Súvisiace články