logo F1online.sk

Piastrimu po prestupe volal Ricciardo: Nevedel som, či ma chce počuť

Oscar Piastri
© Twitter/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 9. 2022

Austrálsky mladík Oscar Piastri v budúcej sezóne nahradí v kokpite McLarenu svojho krajana Daniela Ricciarda. „Krajina protinožcov“ tak nepríde vo Formule 1 o svojho zástupcu, čo pri neistej budúcnosti rodáka z Perthu skutočne hrozilo. Určite však nehrozí, že by sa medzi dvoma krajanmi vytvorila nejaká zlá krv po tom, čo všetko sa stalo.

Ricciardo tím opúšťa predčasne, a to napriek tomu, že mal zmluvu platnú aj na rok 2023. Strany sa však dohodli na jej predčasnom ukončení, za čo Daniel podľa všetkého dostane mastné odstupné. V kokpite i úlohe tímového kolegu Landa Norrisa ho nahradí jeho krajan Oscar Piastri. Ten bol hosťom podcastu In The Fast Lane, kde dostal otázku, či má s Ricciardom naďalej dobré vzťahy.

„Áno, myslím, že máme,“ odpovedal Piastri. „Bolo od Daniela naozaj pekné, že sa mi ozval.“

„Plánoval som sa s ním spojiť sám, ale aj vzhľadom na načasovanie – pochopiteľne je tiež zaneprázdnený jazdením – a úprimne, ani som nevedel, či odo mňa chce niečo počuť. Snažil som sa vymyslieť, čo mu mám povedať, ale predbehol ma,“ priznáva Piastri.

„Daniel je skutočný profesionál. Už predtým som ho extrémne rešpektoval a po tomto môj rešpekt voči nemu len stúpol,“ dodal.

Ako sám hovorí, bola to preňho obrovská úľava, najmä keď takéto gesto prišlo od muža, ku ktorému roky vzhliadal. Zvlášť pre Ricciarda to istotne nebola ľahká situácia. Daniel pritom zrejme stále nevie, aká bude jeho budúcnosť.

„Pre mňa osobne bolo skvelé, keď sa mi takto ozval. Vedieť, že medzi nami nie je nijaká zlá krv mi dosť pomohlo. Bolo teda pekné, že sa ozval a tiež to bol pekný okamih,“ hovorí Piastri.

„Možno by sa to mohlo zdať ako niečo nepodstatné, ale ja si myslím, že ak sa mi podarí aspoň priblížiť k jeho úspechom a tiež jeho charakteru mimo okruhov, tak odvediem celkom dobrú robotu,“ dodal Piastri.

Súvisiace články