logo F1online.sk

Alguersuari koriguje svoje slová o “traume” z Helmuta Marka. Ďakuje mu

Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala25. 9. 2022

Vedenie jazdeckej akadémie Red Bullu vie byť k svojim mladíkom nekompromisné. Na vlastnej koži si to zažil Jaime Alguersuari, ktorý v nedávnom rozhovore dokonca vyhlásil, že má z Helmuta Marka “traumu”. Krátko po zverejnení jeho slov však spravil krok vzad.

Španiel Alguersuari pôsobil v jazdeckej akadémii červených býkov v sezónach 2009 až 2011 a ak máme veriť jeho slovám, tak azda by bol radšej, keby do sveta motoršportu nikdy ani nenakukol. Vyhlásil totiž, že ešte aj dnes máva “zvláštne sny” s “nahnevaným pánom Markom”.

Vzniknutú “traumu” z čias jeho pôsobenia v Red Bulle sa vraj snažil riešiť aj s niekoľkými psychológmi, a až potom sa dokázal odpútať od svojho predchádzajúceho života a plnohodnotne sa začať venovať svoj dídžejskej kariére.

Jaime Alguersuari však na svojom Twittri zareagoval na svoje vlastné slová úplne inak, než ako to vyznelo v pôvodnom rozhovore. Red Bullu a Helmutovi Markovi ďakuje za všetko, čo preňho spravili. “Ohľadom Helmuta Marka by som chcel niečo objasniť. Som mu hlboko vďačný za to, že som ho ako pätnásťročný stretol. Helmut bol mojím učiteľom a niekým, kto odo mňa žiadal, aby som zabral a šiel až za horizont. Takto vyzerá systém v juniorskom tíme a funguje to.”

“Neviem sa dostatočne poďakovať Red Bullu a Helmutovi Markovi, pretože mi ukázali, čo je to disciplína, oddanosť a prekliate tvrdá práca, ktorá mi pomáha dosahovať moje ciele v živote aj hudbe,” pokračoval 32-ročný Barcelončan. “Som si stopercentne istý, že keby som sa nedostal do Red Bullu, tak by som nebol človekom, ktorým som dnes.”

“Nech už súťažíte na najvyššej úrovni vo Formule 1, vo futbale, rugby či golfe a chcete niečo ukázať, potrebujete mať pri sebe aj náročného človeka, ktorý z vás dostane viac. Aj keď vyhráte, Red Bull bude od vás požadovať stále viac a viac,” doplnil Alguersuari s emotikonmi víťazného V a palca hore.

Súvisiace články