logo F1online.sk

Norris: My žiadnu jednotku a dvojku nemáme

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 9. 2022

Tímová réžia v tíme McLaren sa v ostatných dvoch rokoch stala štandardom. Lando Norris svojimi výkonmi natoľko prevyšuje Daniela Ricciarda, že na boxovom múre je tímová réžia na stole prakticky vždy, keď sa Lando z nejakého dôvodu ocitne na trati za Danielom. Britský mladík si však rozhodne nemyslí, že by bol v tíme tímovou jednotkou.

Ricciardo sa v McLarene nesmierne trápi a jeho výkony sú dôvodom, prečo svoju trojročnú zmluvu s tímom nenaplní. Aktuálny bodový pomer 88:19 v prospech Norrisa znie priam hrozivo. Britský mladík však hovorí, že vo vnútri tímu je rovnosť príležitostí tuho zakorenená.

„Táto diskusia je preceňovaná,“ prehlásil Norris, ktorého cituje Motorsport-Magazin.com. „Vidím príliš veľa rečí v štýle ‚starajú sa len o jedného jazdca a na tom druhom im nezáleží.‘ Nehovorí sa to len o nás, ale o každom tíme.“

„Milujem, keď si ľudia myslia, že vedia, o čom rozprávajú, no v skutočnosti nemajú ani potuchy. Vedzte, že niekedy je realita úplne opačná,“ prehlásil Norris.

„Pred každými pretekmi máme míting, na ktorom rozoberáme, ako môžeme tímovo spolupracovať. Nepracujeme ako tímová jednotka a dvojka. Daniel mi môže pomôcť v niektorých situáciách a inokedy môžem pomôcť zas ja jemu. O tom diskutujeme každý víkend.“

„Je to doslova pravý opak toho, čo je vnímané ako rozdelenie úloh na tímovú jednotku a dvojku. Je to o tom, ako môžeme lepšie pracovať ako tím, aby sme na konci dosiahli lepšie výsledky,“ dodal Norris.

Možno by bolo pochopiteľné, keby Lando dostal od tímu prioritu teraz, keď je spečatený Danielov odchod na konci sezóny. Rodák z Bristolu však nástojí na svojom. „Žiadne priority neexistujú. Jeden víkend dostanem nový diel ja, potom je na rade Daniel. Je to celkom spravodlivé. Možno to v inom tíme funguje inak, ale nie u nás,“ prehlásil Norris.

Súvisiace články