logo F1online.sk

RacingNews365.com: S Alpinom rokoval aj Vettel (aktualizované)

Sebastian Vettel a Mick Schumacher
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 9. 2022

Občas narazíte na správy, pri ktorých nemôžete uveriť vlastným očiam. Častokrát ich len preletíte pohľadom a neprikladáte im veľkú pozornosť, avšak keď je pod správou podpísaný reportér Dieter Rencken, určite stojí za to zbystriť pozornosť. Tento skúsený novinár momentálne vedie portál RacingNews365.com a o pripravovanom teste tímu Alpine priniesol jednu ťažko uveriteľnú novinku.

O súkromnom teste tímu Alpine s minuloročným monopostom sme už informovali. Postupne o ňom hovorili portál The Race i magazín Autosport. Prvý menovaný informoval o tom, že testu sa zúčastní aj Nyck de Vries, o ktorom francúzska stajňa uvažuje ako o možnom nástupcovi Fernanda Alonsa, druhý menovaný uviedol, že z Ameriky pricestuje Colton Herta.

Tento test, ktorý bol pôvodne naplánovaný pre Oscara Piastriho ako súčasť jeho prípravy na posun do Formuly 1, sa však podľa Renckena zmení na jeden veľký rozstrel. Víťaz sa môže stať hlavným favoritom na sedačku v Alpine.

Jazdecké obsadenie na teste, ktorý sa uskutoční v Maďarsku v týždni pred Veľkou cenou Singapuru má byť podľa RN365.com priam šokujúce.

„Podľa informácií portálu RacingNews365.com sa testu zúčastní kvarteto pretekárov, vrátane Nycka de Vriesa, Jacka Doohana, Micka Schumachera a Sebastiana Vettela,“ prehlásil RacingNews365.com.

Znie to priam neuveriteľne, všakže? Veď Vettel už oficiálne oznámil ukončenie svojej kariéry a Mick Schumacher má stále platnú zmluvu s tímom Haas. Bolo by viac ako podivuhodné, keby mu niečo také jeho zmluva alebo zamestnávateľ umožnili. Vo Formule 1 je však možné všetko.

„Pokiaľ ide o Schumachera, očakáva sa, že po tejto sezóne a dvojročnom pôsobení z Haasu odíde. Má pritom len veľmi obmedzené možnosti, ako sa udržať na štartovom rošte, pričom miesto v tíme Alpine je jeho najlepšou šancou,“ uviedol RacingNews365.com.

Najneuveriteľnejšie však je, že by sa Vettel mohol mesiac po ukončení vlastnej kariéry vrátiť. Z pohľadu Alpinu to však dáva zmysel. Tím hľadá skúseného pretekára, ktorý pomôže s vývojom a tiež hviezdu, ktorá francúzskej stajni umožní prezentovať sa ako top tím. Nehovoriac o tom, že po kauze s Alonsom a Piastrim si Francúzi potrebujú napraviť pošramotenú povesť.

Vettel pritom viackrát naznačil, že Formule 1 celkom nezabuchol dvere. „Čas ukáže, či niečo príde a aký charakter bude mať tá ponuka. Potom uvidím, ako sa budem cítiť. Som rád, že sa budem môcť venovať iným veciam a tráviť viac času s deťmi. Čas ukáže, či ma to začne nudiť za tri mesiace alebo tri roky,“ povedal Vettel vo videu, ktoré bolo prvým príspevkom na jeho Instagrame.

Hovorca Alpinu medzitým potvrdil, že test sa uskutoční, odmietol však komentovať, kto sa ho zúčastní.

Aktualizované 12:40: Tak v RacingNews365.com si to zrejme rozmysleli a pár hodín po zverejnení článku ho aktualizovali so slovami: „V predchádzajúcej verzii tohto článku sa uvádzalo, že Vettel sa zúčastní na teste, ale RN365 má teraz iné informácie. Hoci sa predpokladá, že Sebastian Vettel rokoval s Alpinom o prestupe v roku 2023, ukázalo sa, že v Maďarsku jazdiť nebude.“