logo F1online.sk

Deň mi tým nepokazíte, odkazuje bučiacemu davu Verstappen

Max Verstappen, Charles Leclerc a George Russell na pódiu VC Talianska 2022
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala11. 9. 2022

Úradujúci majster sveta sa v nedeľu tešil z ďalšieho víťazstva i napriek tomu, že opäť dostal penalizáciu. Talianski fanúšikovia to však veľmi neocenili a keď mal Max Verstappen odpovedať na otázky Martina Brundla, mnohí sa ho rozhodli vypískať. To ho však nerozhodilo, tvrdí.

Okrem toho, že Max Verstappen porazil ich favorita z Ferrari, sa divákom nepáčil ani fakt, že sa k víťazstvu dostal “bez boja”. Mnohí dúfali, že maršali odpracú Ricciardov monopost skôr a Leclerc bude mať ešte aspoň jedno-dve kolá na to, aby zužitkoval maximálku a pokúsil sa ho poraziť, k čomu nedošlo. Avšak, ak je aj toto dôvod bučania, je záhadou, prečo ho smerovali práve na Maxa Verstappena.

“Aj to sa stáva. Všetci mi teraz hovoria o tom bučaní a piskote, ale v konečnom dôsledku ja som sem prišiel, aby som sa pokúsil vyhrať. Presne to som aj spravil,” komentuje rozhorčenie na tribúnach Verstappen.

“Samozrejme, niektorí ľudia to neocenia, pretože sú veľmi vášnivými fanušikmi iného tímu. Taká je realita. Ale mne to deň nepokazí, ja si tento moment užívam,” odkázal smerom k divákom čoskoro dvojnásobný majster sveta.

Aj Charlesovi Leclercovi bolo ľúto, že sa fanúšikovia zachovali tak, ako sa zachovali. Na tlačovej konferencii sa postavil na stranu Maxa Verstappena. “Nikto nemá rád toto bučanie, nemalo by sa to stávať. To je všetko.”

Druhou témou, o ktorej sa čoraz častejšie začína hovoriť, sú dymovnice. V Zandvoorte prevládali oranžové, čo robilo problémy s viditeľnosťou a dokonca aj s bezpečnosťou, keďže niektorí ich hádzali priamo na trať.

V Monze si fanúšikovia doniesli predovšetkým červené, čo v kvalifikácii spôsobilo nečakané problémy. Max Verstappen vo svojom prvom ostrom kole v Q1 spomalil, pretože si jednu dymovnicu pomýlil s červenou vlajkou.

“Pokiaľ ide o tie dymovnice,” pokračoval Charles Leclerc, “podľa mňa je to OK, ak ich používajú pred zahrievacím kolom, resp. pred kolami na štartový rošt. Počas pretekov to môže byť trochu mätúce. Po šachovnicovej vlajke sa ich pár objavilo, ale neboli veľmi rušivé.”

Súvisiace články