logo F1online.skF1online.sk

Norris: Nesúcitím s niekým, kto nedokáže byť taký rýchly ako ja

Lando Norris a Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 9. 2022

Realista Lando Norris. Britský mladík už na Veľkej cene Belgicka ukázal, že nemá príliš veľké sympatie voči osudu svojho tímového kolegu Daniela Ricciarda. Kým všetci jeho kolegovia hovorili, ako je im Danielovho osudu ľúto, Lando sa vytasil s prednáškou plnou chladného realizmu. V tejto rétorike pokračuje naďalej.

Lando dostal v Belgicku otázku, či súcití s osudom Ricciarda a odpovedal jednoznačne. „Nerád to hovorím, ale povedal by som, že nie. Ľudia ma zrejme budú nenávidieť za to, že to hovorím, pretože človek nikdy nevie a s niečím takým sa v budúcnosti môžem stretnúť aj ja, či už s týmto autom, iným tímom alebo čímkoľvek. Nerád by som si protirečil s vlastným budúcim ja, ale musím sa skrátka sústrediť len na svoju jazdu,“ prehlásil britský mladík.

„Nie je mojou prácou koncentrovať sa na niekoho iného a nie som pretekársky kouč. Nie som tu na to, aby som pomáhal. Som tu, aby som podával tie najlepšie výkony, to je všetko. Ak nebudem niekoľko rokov podávať dobré výkony, potom to môže znamenať koniec mojej kariéry vo Formule 1. Väčšinu času sa teda musím sústrediť na seba.“

„Toto nie je auto, do ktorého by som naskočil a okamžite cítil, že s ním dokážem podávať presne také výkony, aké chcem. Na začiatku roka podával Daniel lepšie výkony ako ja – napríklad v predsezónnych testoch – a vyzeralo to, že dokáže s autom jazdiť omnoho prirodzenejšie. Ja som sa naproti tomu musel naučiť nový spôsob jazdy, než na aký som bol v posledných rokoch zvyknutý,“ zakončil Norris svoj príhovor pred novinármi v Belgicku.

Na Veľkej cene Holandska sa o tom rozprával s tunajšou televíziou Ziggo Sport a pokračoval na vlne realizmu, na ktorej sa vezie. Odkázal, že do istej miery s osudom Ricciarda súcit má, ale Formula 1 je vraj „príliš chladným miestom“ na niečo také.

„Je to jednoduché a platí to v každom tíme, keby porazil on mňa, pravdepodobne by som to bol ja, ktorého by vyhodili z McLarenu,“ prehlásil Norris. „Nechápem prečo, ale ľudia v dnešnom svete už nedokážu akceptovať pravdu.“

„Myslím si, že si pri svojich vyjadreniach musím dávať pozor na to, že necítim súcit s… teda pardon, je ťažké súcitiť s niekým, kto stojí proti vám, pretože ja súperím s každým z ostatných devätnástich pilotov, vrátane tímového kolegu. Treba povedať, že súcitím s pozíciou, do ktorej sa dostanete na konci toho celého. Keď príde koniec sezóny, hovoríte si: ‚Čo budem robiť teraz?‘ a musíte si nájsť nový tím,“ vysvetľuje Norris.

„Samozrejme, že mám pochopenie pre túto časť toho celého, pretože je to vaša kariéra a váš život. Nikdy sa nechcete ocitnúť v takej situácii. Aj ja by som sa cítil zle, keby som sa dostal do takej situácie. Neviem však súcitiť s niekým, kto z akéhokoľvek dôvodu nedokáže riadiť auto tak rýchlo ako ja, pretože na takýto súcit je Formula 1 až príliš chladným miestom,“ dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia