logo F1online.sk

Webber sa v Holandsku ospravedlnil Ricciardovi

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 9. 2022

Keď Daniel Ricciardo v polovici júla prostredníctvom sociálnych sietí všetkých uisťoval, že v McLarene zostáva, Oscar Piastri už mal v tom čase podpísanú zmluvu s tímom z Wokingu. Na jednom smetisku sa tak stretli hneď traja Austrálčania – Ricciardo, Piastri a jeho manažér Mark Webber.

V Holandsku došlo k definitívnemu rozuzleniu jednej z najväčších káuz v doterajšom priebehu sezóny. Oscar Piastri sa 1. januára stane pilotom McLarenu a v kokpite nahradí Daniela Ricciarda. Potvrdenie tejto skutočnosti tiež bolo dobrou príležitosťou, aby jednotlivé strany „vyčistili vzduch“.

„Osobne sme sa nestretli, odkedy to celé začalo,“ povedal Ricciardo. „Nemyslím si, že to musel urobiť, ale on cítil, že to potrebuje urobiť, a tak sa prišiel ospravedlniť a pozrieť sa, ako sa mi darí.“

„Ja, samozrejme, viem, aký tento šport je a neberiem to nijak osobne. Chcel sa uistiť, že to viem, rozumiem tomu a som v poriadku.“

„Cítil sa naozaj zle kvôli tomu, ako to dopadlo a ako sa veci prepierali v médiách, takže bolo príjemné s ním o tom pohovoriť,“ dodal Ricciardo.

A nebol to len Webber. Daniel si medzi štyrmi očami pohovoril aj s vlastným nástupcom. Účel konverzácie bol rovnaký, obaja sa chceli uistiť, že medzi nimi nevládne žiadne napätie. „Bavil som sa aj s Oscarom a uistil sa, že medzi nami nie sú žiadne negatívne emócie. Chápem, ako to funguje. Snaží sa dostať do Formuly 1 a tento okamih preňho má byť niečím veľkým. Nechcem, aby sa to kvôli mne zmenilo na nejakú nepríjemnú situáciu,“ hovorí Ricciardo.

„Nie je to nič osobné, takže o tom celá tá konverzácia bola. Naozaj mu želám všetko dobré. Chcem, aby sa mu vo Formule 1 darilo,“ dodal Daniel.

Súvisiace články