logo F1online.sk

Zostane Piastri rezervistom Alpinu? Rozhodnúť sa malo v pondelok

Oscar Piastri
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 9. 2022

Dnes je už definitívne jasné, že Oscar Piastri sa nestane hviezdou tímu Alpine. Francúzsky tím sa vlastnou laxnosťou pripravil o (potenciálne) generačný talent, ktorý sa pre budúcu sezónu upísal McLarenu. Čo však bude s Piastriho záväzkami voči Alpinu v tejto sezóne? Nuž, v súčasnosti by o tom už malo byť rozhodnuté.

Rodák z Melbourne má do 31. decembra 2022 platnú zmluvu ako rezervný pilot stajne z Enstone. Aj počas holandského víkendu pokračoval vo svojich povinnostiach na simulátore. Z garáže Alpinu sa však postupne vytratil a miesto neho sa tam ako najviac protežovaný junior francúzskej stajne objavuje Jack Doohan.

Podľa jeho platnej zmluvy by Piastri mal do konca roka zostať v Alpine, ale šéf stajne Otmar Szafnauer už naznačil, že môže skončiť skôr.

„Prešlo ešte len pár dní, takže tento víkend pokračuje v práci,“ povedal rumunský rodák novinárom v Holandsku. „Potom v pondelok si spolu s ním sadneme a rozhodneme, ako budeme pokračovať.“

„Rozhodne sa teda v pondelok. Nechcem o tom premýšľať tu a teraz, pretože je toho viac, čo treba zvážiť,“ dodal Szafnauer.

Ten bol v Holandsku novinármi priam bombardovaný. Nejde len o Piastriho kauzu, ale aj o meno nového tímového kolegu Estebana Ocona. Ani na tomto „fronte“ sa však Otmar nerozhodol ísť naproti špekuláciám. „Chcete toho najrýchlejšieho dostupného pilota, niekoho skúseného, konzistentného a rýchleho. Pozrieme sa, kto je dostupný na trhu a dokáže sa tejto úlohy zhostiť,“ povedal Szafnauer.

Austrálsky pretekár už medzitým novinárom potvrdil, že je pripravený až do posledného dňa pokračovať vo svojich úlohách podľa platnej zmluvy s Alpinom. „„Stále som rezervným jazdcom tímu Alpine a rád si svoje povinnosti budem plniť, ale to bude súčasť diskusií, ktoré ma s tímom ešte len čakajú. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne, ale som, samozrejme, nesmierne nadšený, že sa pripojím k McLarenu,“ povedal Piastri v rozhovore pre F1.com.

Súvisiace články