logo F1online.sk

Formuloviny: Zandvoort – Trať zo starej školy s novými klopenými zákrutami

Zandvoort, Holandsko
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala4. 9. 2022

Aj tento víkend patrí Formule 1. Kráľovná motoršportu sa vydala na cestu do krajiny tulipánov, kde na ňu čaká jeden z tradičných okruhov motoršportového sveta, no na nový spôsob. Zandvoort ponúka pútavé príbehy, no najmä zaujímavý okruh medzi pieskovými dunami, na ktorom sa architekti naozaj vyhrali s prevýšeniami a klopením zákrut.

Holandský Zandvoort čaká po 36-ročnej prestávke druhá veľká cena v rade. Okruh bol tradičným podujatím Formuly 1 až do polovice osemdesiatych rokov, no následne z neho vypadol. Nový život doň vdýchol až Max Verstappen, ktorý totálne opantal celú krajinu.

Prímorská trať vzdialená len 30 kilometrov od Amsterdamu preto nie je celkom známa každému fanúšikovi, najmä mladšia generácia ju prvýkrát zažila až v minulej sezóne. Poďme si teda priblížiť či pripomenúť jej históriu a charakter. Už tradične nás okruhom prevedú Števo Eisele a Braňo Ježík v nových Formulovinách!

Na Formuloviny sa môžete tešiť vždy v stredu pred veľkou cenou — podcast je dostupný na najpopulárnejších platformách Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a na webe redbull.sk/formuloviny.

Súvisiace články