logo F1online.sk

Ocon otočil a svojmu tímu povedal, že po svojom boku chce Schumachera

Mick Schumacher a Esteban Ocon
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 9. 2022

Začala sa interná bitka medzi Estebanom Oconom a Pierrom Gaslym už teraz? Prvý menovaný totiž presne za týždeň predviedol dokonalý obrat o 180 stupňov. Kým v Belgicku pred novinármi tvrdil, že svojmu tímu do rozhodovacieho procesu nevstupuje, v Holandsku už otvorene priznal, že vedenie Alpinu pozná jeho názor.

Spočiatku sa špekulovalo, že Fernanda Alonsa by v tíme mohol nahradiť Daniel Ricciardo alebo Mick Schumacher. Zvlášť druhý menovaný má so súčasným pilotom stajne Estebanom Oconom veľmi dobré vzťahy. Je preto pochopiteľné, že by si nemeckého mladíka prial po svojom boku. V Belgicku však ešte trval na tom, že so šéfmi o Schumacherovi nehovoril.

„Ja o ničom takom vo vnútri tímu nediskutujem. Úplne dôverujem Laurentovi Rossimu a Otmarovi Szafnauerovi, oni sú šéfovia a budú dosť zaneprázdnení. Som si istý, že dostanú stovky telefonátov pokiaľ ide o to miesto. Ale nie, ja do toho nie som nijakým spôsobom zapojený,“ povedal Ocon vo štvrtok v Belgicku.

„Chcel by som, aby Mick pretekal so mnou, to je jasné, pretože je to môj dobrý priateľ, ale šéfom to nepoviem. Rozhodnutie je na nich,“ dodal Ocon.

Bolo to práve počas belgického víkendu, keď sa v médiách vyrojili správy o možnom presune Pierra Gaslyho do Alpinu a o ochote Red Bullu Francúza uvoľniť za primeranú náhradu. Esteban sa o týchto špekuláciách určite dozvedel, čo ho očividne prinútilo si nahlas odkašľať a šéfom predsa len povedať, čo si o tom celom myslí.

„Ľudia vedia, kto je mojou voľbou. Ak by som to musel povedať, tak by som si vybral Micka,“ vyhlásil Ocon. „Nech to však už bude ktokoľvek, sústredím sa na svoju prácu, vývoj monopostu a budem tlačiť tím vpred. To je to, čo chcem urobiť.“

„Mick ukázal, že má talent, aj v juniorských kategóriách bol veľmi rýchly. Vo Formule 1 však niekedy nie je jednoduché podávať adekvátne výkony, ak je vaše auto trochu pozadu. Sám som si to zažil vo svojich začiatkoch vo Formule 1,“ povedal Ocon.

„Mick je skvelý chalan a som si istý, že dokáže podávať skvelé výkony, keď sa posadí do konkurencieschopného auta. Alpine v súčasnosti konkurencieschopný je.“

„To hovorím ja, ale ja rozhodnutia v tíme neprijímam. Tím však vie, čo by som zvolil ja,“ dodal Ocon.

Už len z tohto je celkom očividné, že Ocon začal politickú hru a keď to jazdec povie aj médiám, tak je jasné, že chce, aby ho bolo počuť. V Belgicku síce povedal, že s Gaslym dokáže vytvoriť fungujúcu jazdeckú dvojicu, ale zjavne si neželá so svojím krajanom čokoľvek vytvárať.

Súvisiace články