logo F1online.sk

Ocon o Gaslym: Môžeme vytvoriť fungujúcu dvojicu

Esteban Ocon
© XPB Images/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 8. 2022

Kto sa stane novým pilotom tímu Alpine? Rozličné zdroje sa nám začínajú zhodovať, že pre francúzsky tím nie je preferovanou možnosťou Oscar Piastri, s ktorým sa momentálne sporia pred Ratifikačným výborom FIA, ale Pierre Gasly. Jeho vzťah s Estebanom Oconom však nie je vôbec dobrý a vzájomná nevraživosť pochádza z ich spoločnej minulosti. Esteban však teraz médiám tvrdí, že akékoľvek staré spory sú minulosťou.

Najprv sa hovorilo o Mickovi Schumacherovi ako o možnom novom tímovom kolegovi Ocona. Mick a Esteban sú veľmi dobrí priatelia a sám Francúz povedal, že by sa mu takýto scenár veľmi pozdával. V priebehu belgického víkendu sa však objavil nový kandidát, ktorý má byť, paradoxne, Oconovým najväčším nepriateľom.

Esteban však návrat vzájomnej nevraživosti z čias motokár odmietol a ich potenciálna spolupráca by nebola toxická. „Vychádzame spolu dobre, navzájom sa rešpektujeme,“ prehlásil Ocon pred médiami v Belgicku. „To je podľa mňa dôležité.“

Na priamu otázku, či by dvaja Francúzi mohli vytvoriť fungujúcu tímovú dvojicu, odpovedal Ocon stručným: „Áno.“

Sám Gasly naproti tomu k špekuláciám zaujal neutrálny postoj a zopakoval fakty, ktoré sú verejnosti beztak dobre známe. Teraz už vieme, že Pierre bude po roku 2023 voľným agentom, tím si bude môcť slobodne vybrať a nepotrebuje „požehnanie“ Helmuta Marka. Nebol by tak prestup do Alpinu príliš riskantný podnik, keď uvážime, že Ocon by ho tam istotne neprivítal s otvorenou náručou?

„Teraz sa naozaj nemám k čomu vyjadrovať. Sústredím sa na odvedenie čo najlepšej práce,“ povedal Pierre po skončení sobotnej kvalifikácie.

„Mám platný kontrakt a podľa toho, čo viem a všetci vieme, už sme oficiálne oznámili, že v budúcom roku budem jazdiť za AlphaTauri,“ dodal Gasly.

Súvisiace články