logo F1online.skF1online.sk

Alonso: V Alpine to bolo stále len Piastri, Piastri, Piastri

Fernando Alonso a Esteban Ocon
© XPB Images/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 8. 2022

Aj keď ešte úplne nepoznáme ďalší osud Oscara Piastriho, budúcnosť Fernanda Alonsa je jasne stanovená a začíname sa pomaly dozvedať aj okolnosti jeho nečakaného odchodu z Alpinu do Aston Martinu. Španielsky matador obviňuje svoj súčasný tím z liknavého prístupu a nedostatočného záujmu o jeho osobu. Pikantné na tom je, že podľa jeho slov sa v Alpine starali v prvom rade o Piastriho, o ktorého v najbližších dňoch môžu taktiež prísť.

Fernando tvrdí, že francúzsky tím neprejavil o jeho služby dostatočný záujem, nikdy mu z Alpinu neprišla žiadna oficiálna ponuka a naopak, všetka pozornosť sa venovala austrálskemu mladíkovi.

„Prvé diskusie začali v marci v Austrálii, no nič sa nestalo,“ hovorí Alonso. „Starali sa o Piastriho, jeho miesto, jeho budúcnosť – stále len Piastri, Piastri, Piastri.“

„Potom sa Sebastian Vettel rozhodol ukončiť kariéru a všetko sa tým pádom zmenilo,“ dodal.

Aj sám šéf tímu Otmar Szafnauer pred novinármi pripustil, že vek španielskeho matadora predstavoval pre Alpine prekážku, kvôli ktorej boli pri viacročnej zmluve obozretní. A Alonso takéto náznaky neniesol dobre, čo je tiež pochopiteľné. „Pre mňa je dosť zvláštne, že ma každý rok posudzujú podľa toho, čo mám v pase uvedené ako dátum narodenia. Ostatné tímy to vnímajú inak a veria mojim schopnostiam,“ hovorí Alonso.

„Prišlo mi to ako správne rozhodnutie upísať sa Aston Martinu, pretože na mňa pôsobili dojmom, že ma chcú a dokážu oceniť výkony, ktoré som predvádzal v posledných dvoch rokoch. Niečo také som možno za posledný rok a pol nezažil,“ dodal španielsky pretekár.

Ten v Belgicku reagoval aj na početné komentáre o možnej konšpirácii. Ako totiž vieme, on, jeho manažér Flavio Briatore a manažér Oscara Piastriho Mark Webber tvoria dosť dôverné a priateľské trio. Mal jeho nečakaný podpis s Aston Martinom niečo spoločné s tým, čo nasledovalo medzi Piastrim a Alpinom?

„Bolo dosť smutné a nepríjemné čítať o tejto konšpirácii,“ prehlásil Alonso. „Rozhodol som sa, pretože za tých pár mesiacov, čo som sa s tímom bavil o predĺžení zmluvy, neprišlo ku mne nič oficiálnou cestou a nič sa vlastne nestalo.“

„Z Aston Martinu mi zavolali po tom, ako sa Sebastian rozhodol ukončiť kariéru. Ak by pokračoval, zrejme by sa prestup do Astonu nikdy neuskutočnil. Čo sa stalo potom a čo sa deje s Oscarom, nie je moja vec. Flavio nebol súčasťou žiadnych rokovaní,“ poprel možné konšpiračné teórie Alonso.

Súvisiace články

Diskusia