logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo sa podľa Hornera zmenil: Už nie je tým jazdcom, ktorým bol u nás

Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 8. 2022

Som plne presvedčený, že Daniel Ricciardo toto rozhodnutie oľutuje. To sú slová bývalého šéfa Renaultu Cyrila Abiteboula z obdobia, keď sa Ricciardo rozhodol upísať McLarenu. Dnes môžeme povedať, že mal do veľkej miery pravdu. A kým Abiteboula predčasný rozchod Ricciarda s McLarenom možno aj zahrial pri srdiečku, ďalší jeho bývalý šéf Christian Horner konštatuje, že mu je z celej veci dosť smutno. Podstatné podľa neho je to, že Austrálčan už nie je tým starým Ricciardom, ktorý si získaval srdcia fanúšikov.

Predčasné ukončenie kontraktu Daniela Ricciarda bolo na spadnutie už od chvíle, keď Oscar Piastri oznámil, že v sezóne 2023 nebude pretekať za Alpine. Zo špekulácií sa napokon stala realita a dnes už Danny Ric jazdí s vedomím, že na konci sezóny buď zmení kombinézu, alebo si bude musieť dopriať aspoň rok voľna.

“Je to veľmi smutné,” pripúšťa Christian Horner, pod ktorým Ricciardo vyhral šesť veľkých cien. “Nie som veľmi zainteresovaný do celej tej situácie. S Danielom som sa trochu bavil, ale už v ňom nevidím toho jazdca, ktorým bol v čase, keď jazdil u nás. On patrí medzi najlepších chlapíkov, akých tu máme. Určite v sebe tie schopnosti má. Dúfam, že si nájde miesto v F1, že opäť nájde stratenú formu.”

Šéf Red Bullu následne vysvetlil, čo vlastne myslel slovami o tom, že Ricciardo sa už nepodobá na jazdca, ktorý pôsobil v Red Bulle. “V minulosti, keď jazdil u nás, predviedol niekoľko úžasných jázd; vyhral v Monaku (2018) s polovičným výkonom, jazdil úžasne popri Sebovi v roku 2014, keď sa prvýkrát objavil v našej stajni, a taktiež bol blízko Maxovi.

“Videli sme, akí vyrovnaní si boli naši chlapci v rokoch 2016 až 2018. Max sa od Danielovho odchodu zlepšil, ale keď prišiel Danielov deň, tak bol v top forme. Predvádzal úžasné výkony. Boli sme smutní z toho, že náš tím opustil. Následne dostala ranu jeho sebadôvera,” zamyslel sa nad Ricciardovým výkonnostným úpadkom Horner.

Keď sa nedostavujú výsledky, nastupuje frustrácia. “Zvykli sme si na to, že na pódiách predvádzal shoey, vysmiaty šaškoval po padoku, ale dnes to už vôbec nerobí. Dúfam, že si nájde nejakú príležitosť predĺžiť si kariéru, pretože F1 prospieva, ak je Daniel súčasťou šampionátu. Je to preňho tvrdé, ale naozaj dúfam, že si do budúcna niečo nájde.”

Súvisiace články

Diskusia