logo F1online.sk

Ocon by Schumachera bral za tímového kolegu: Je to dobrý priateľ

Mick Schumacher a Esteban Ocon
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 8. 2022

Formulu 1 čaká vskutku horúca jeseň. Odštartovala ju nečakaná novinka o prestupe Fernanda Alonsa do tímu Aston Martin a nasledovalo oficiálne potvrdenie odchodu Daniela Ricciarda z McLarenu, ktoré už také prekvapivé nebolo. Roztočil sa tak priam kolotoč špekulácií, do ktorého sa dostal aj Mick Schumacher.

Alpine prišiel v priebehu letnej prestávky hneď o dvoch pilotov. Po odchode Fernanda Alonsa dal tímu „košom“ aj mladík Oscar Piastri. Je pravdepodobné, že francúzsky tím bude musieť hľadať náhradu za Alonsa niekde inde a v kuloároch sa stále hlasnejšie ozýva meno Micka Schumachera.

Nemecký mladík má veľmi dobré vzťahy s Estebanom Oconom a vraj sa usiluje vymaniť spod vplyvu Ferrari, do ktorého kádra stále patrí. Francúzskemu pretekárovi sa táto myšlienka dosť pozdáva, ale dal si veľmi dobrý pozor na to, aby zdôraznil, že on za žiadne „nitky“ neťahá.

„Ja o ničom takom vo vnútri tímu nediskutujem,“ povedal Ocon o svojom vplyve na jazdecké zloženie Alpinu. „Úplne dôverujem Laurentovi Rossimu a Otmarovi Szafnauerovi, oni sú šéfovia a budú dosť zaneprázdnení. Som si istý, že dostanú stovky telefonátov pokiaľ ide o to miesto. Ale nie, ja do toho nie som nijakým spôsobom zapojený.“

„Chcel by som, aby Mick pretekal so mnou, to je jasné, pretože je to môj dobrý priateľ, ale šéfom to nepoviem. Rozhodnutie je na nich,“ dodal Ocon.

Na opakované otázky odpovedal Esteban zakaždým so stoickým pokojom. „Nie je to moje rozhodnutie. Veľmi rád by som s Mickom spolupracoval, veď je to môj priateľ. Rozhodovať však bude tím, nie ja.“

„Ak by to však dopadlo takto, čaká nás skvelá spolu jazda,“ povedal Ocon.

Nezabúdajme však, že Schumacher nie je jediným kandidátom na toto miesto. Nemecký mladík sa v médiách vyrojil ako možný nástupca Fernanda Alonsa prakticky odnikiaľ. Najprv sa automaticky núkala možnosť, že sa do tímu vráti Daniel Ricciardo, s ktorým už Ocon raz spolupracoval. V roku 2020 bol jeho tímovým kolegom a pri svojom návrate do F1 po ročnej prestávke podľahol pomerne výrazne 119:62 na body.

„Nezáleží na tom, kto je po mojom boku, budem pokračovať vo svojej práci. Som veľmi odlišný jazdec ako predtým. Teraz viem viac o tíme, o aute aj o tom, ako používať stroj, ktorý mám v rukách. Som spokojný s tým, kam to smeruje,“ povedal Ocon.

Súvisiace články