logo F1online.skF1online.sk

Pérez je dôkazom toho, ako rýchlo sa veci môžu zmeniť, hovorí Ricciardo

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 8. 2022

Po skončení letnej prestávky nás čaká vskutku krušné obdobie. Verejnosť a novinári majú množstvo otázok, no doprajme jazdcom a tímom trochu tej dovolenky, potom sa spustí kolotoč a budeme čakať na odpovede od Fernanda Alonsa, Oscara Piastriho, Daniela Ricciarda a šéfov ich tímov. Dovtedy si musíme väčšinou vystačiť s tým, čo nám povedali pred odchodom na dovolenky.

Daniel Ricciardo budí v ostatnom čase veľkú pozornosť verejnosti a médií, avšak nie v takom zmysle, na aký bol zvyknutý a aký si prial. Austrálsky pretekár pozná, ako chutí chvála a sláva, teraz však okúsil kritiku.

Do skončenia Veľkej ceny Maďarska pôsobil Ricciardo pred médiami sebaisto. Bol presvedčený o svojej pozícii vďaka platnej zmluve, ale ako sa ukazuje, tá nemusí byť vôbec taká pevná. Ak by v McLarene naozaj predčasne skončil, čelil by veľkej neistote, či v F1 vôbec zotrvá.

„Keď som mal 27 rokov, tak som si hovoril: ‚Ach, starnem!‘ – v istom zmysle áno, zostarol som, ale tiež si myslím, že teraz viem o tomto športe viac. Viem, že veci potrebujú čas,“ povedal Ricciardo pre Motorsport.com ešte v čase pred spustením prestupovej lavíny.

„Všetci veríme, že môžeme vyhrať. Zajtra skrátka chcem vyhrať, ale nie vždy je to tak. Taktiež hovoriť o rokoch 2024 alebo 2025 je náročné. Určite to však raz príde.“

„Napríklad v Pérezovom prípade to vyzeralo, že jeho kariéra končí. Teraz má šancu potenciálne zabojovať o titul. V tomto športe sa veci menia rýchlo,“ dodal Ricciardo.

Na situáciu mexického pretekára spred dvoch rokov si dobre spomíname. Jeho vtedajší tím Racing Point angažoval Sebastiana Vettela a pre mexického pretekára nezostalo voľné miesto. Jeho poslednou nádejou bol Red Bull, ktorý sa nakoniec po sezóne rozlúčil s Alexom Albonom a siahol po Pérezovi. Ten sa tak prakticky z noci na deň dostal z „úradu práce“ do sedačky v top tíme.

Súvisiace články

Diskusia