logo F1online.skF1online.sk

Schumacher potreboval po Monaku mentálny reštart

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2022

Nemecký mladík Mick Schumacher zažíva veľmi náročnú druhú sezónu vo Formule 1. Na druhej strane garáže teraz stojí omnoho silnejší a omnoho skúsenejší pretekár než vlani a treba povedať, že Kevin Magnussen pripravil mladšiemu kolegovi krušné časy. Mickovi sa navyše prihodili dve ťažké nehody, ktoré otriasli jeho sebadôverou.

Tvrdé havárie v Saudskej Arábii a Monaku nebolo ľahké prehrýzť. Treba však povedať, že nemecký pretekár sa z nich dokázal otriasť. Krátko nato sa v Kanade dostal v náročných podmienkach až do Q3 a v pretekoch jazdil v bodovanej desiatke, keď mu po osemnástich kolách vypovedal službu motor Ferrari.

„Ľudia sa zvyknú sústrediť na titulné stránky. Chápem, že potrebujú zarábať peniaze a robiť určité veci, ale na druhej strane by som tiež ocenil, keby ľudia možno venovali viac času a sústredenia na fakty, chápete…“ povedal Mick Schumacher v rozhovore pre Motorsport.com.

„K chybám a problémom, ktoré ma v tomto roku postihli, sa už nevraciam. Viem, čo dokážem a viem, akú mám hodnotu.“

„Naozaj sa sústredím len na to. Snažím sa zo seba vydať to najlepšie a za normálnych okolností by to najlepšie zo mňa malo stačiť na dobré výsledky, pretože tak to bolo vo Formule 2, Formule 3 aj Formule 4,“ hovorí Schumacher.

„V každom z týchto juniorských šampionátov som sa dokázal umiestniť na prvom alebo druhom mieste. Nevidím dôvod, prečo by som to nemal byť schopný dosiahnuť aj vo Formule 1,“ dodal Mick.

Rozvíjanie tohto druhu myslenia bolo súčasťou mentálneho reštartu, ktorý nemecký mladík podstúpil po svojej tvrdej nehode v Monaku. Vtedy to preňho bolo naozaj krušné obdobie. Kritike čelil zo všetkých strán a slová sklamania vyslovil dokonca aj jeho šéf.

„Vedel som, že musím niečo urobiť, aby som zlepšil svoj výkon. Myslím, že som sa musel zamyslieť nad tým, čo všetko sa udialo, ale aj nad tým, prečo som vo Formule 1,“ spomína Schumacher.

„Z veľkej časti som tu preto, lebo milujem tento šport. Preto som si povedal: ‚Dobre, robím to, pretože to milujem, a ak to nechcem robiť, tak to nemusím robiť.‘ To mi naozaj pomohlo vrátiť pozitivitu. Dá sa povedať, že sa mi potom tiež podarilo odviesť dobrú prácu,“ dodal Mick.

Súvisiace články

Diskusia