logo F1online.skF1online.sk

Ako spolu Vettel a Gasly telefonovali 90 minút

Sebastian Vettel a Pierre Gasly na pódiu VC Azerbajdžanu 2021
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 8. 2022

Ako spoznáte, že odchádza legenda? Tak, že sa s ňou lúči celá formulová komunita a na rozlúčku odosielajú slová vďaky a chvály. Častokrát sa pripomenú aj niektoré zabudnuté alebo nevyslovené historky. Jednu takú rozpovedal aj Pierre Gasly, ktorý má so Sebastianom Vettelom jednu zvláštnu spomienku z čias, keď nemal na konte ešte ani jednu veľkú cenu v F1.

„Formule 1 bude rozhodne chýbať. Je to legenda tohto športu,“ povedal Gasly o Vettelovi. „Pozrite sa na čísla, štyri tituly majstra sveta, všetky tie víťazstvá a pole positions. Využíva tiež svoj silný hlas, ktorý v padoku všetci rešpektujú. Všetkým bude chýbať.“

„Keď som sa stal členom programu Red Bullu, mal som šancu sa s ním zblížiť. Vtedy to bola jeho posledná sezóna v tíme. Mohol som vidieť, ako veľmi sa snaží a ako oddaný je tomuto športu i svojmu tímu,“ spomína Gasly.

Toto však nie je jeho najmilšia spomienka na štvornásobného majstra sveta. Tá pochádza z neskoršieho obdobia, kedy už Vettel nebol jazdcom Red Bullu.

„Navždy si budem pamätať, ako som získal titul v GP2 a neposunul sa hneď do Formuly 1. Bolo to v Singapure a spomínam si, ako som mu raz v noci volal. Potreboval som len päť minút. Bol som zvedavý na jeho názor na niektoré veci a tiež potreboval jeho radu, ako sa mám s touto situáciou v Red Bulle vysporiadať. Z piatich minút bol nakoniec rozhovor trvajúci hodinu a pol,“ spomína Gasly.

„Vtedy bol pilotom Formuly 1 v tíme Ferrari. Na zozname jeho priorít som bol veľmi, veľmi nízko, ale napriek tomu mi obetoval 90 minút a poskytol mi rady, ako sa vysporiadať s tou situáciou. Poradil mi, ako môžem veci zlepšiť.“

„Navždy mu za to budem veľmi vďačný. Odvtedy sme mali bližší vzťah a máme dodnes. Párkrát sme tiež spolu boli na večeri. Je to fantastický pretekár, ale tiež skvelý človek,“ dodal francúzsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia