logo F1online.skF1online.sk

Norris: Som stále optimistickejší v tom, kam sa až môžeme posunúť

Lando Norris
© McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 8. 2022

Pilot McLarenu Lando Norris sa hneď po svojom príchode do Formuly 1 zaradil medzi vychádzajúce hviezdy. Od roku 2019 si postupne budoval status lídra stajne z Wokingu, ktorú s nadšením prijal. Jeho dlhodobý kontrakt, platný až do konca sezóny 2025, ukazuje, aká dôvera medzi oboma stranami panuje.

McLaren síce do tejto sezóny nevstúpil tak, ako si vedenie stajne predstavovalo, avšak budovanie dlhodobého projektu na základni vo Wokingu pokračuje. V čase podpisu svojej zmluvy si to dobre uvedomoval aj Norris, ktorý si užíva všetky výhody dlhodobého záväzku.

„Nový veterný tunel a ďalšie projekty sa realizujú a verme, že vďaka tomu budeme mať v rokoch 2024 a 2025 lepšiu výkonnosť. Už sa tých rokov nemôžem dočkať,“ povedal Norris v rozhovore pre Motorsport.com.

„Možno nebudeme okamžite vyhrávať všetky preteky, ale chcem sa presvedčiť, že nás tieto projekty posunú práve týmto smerom.“

„Existuje toľko skvelých vecí, ktoré ako tím robíme a vďaka ktorým vidím, že sme niekedy dokonca lepší než top tímy. Niekedy však skrátka nemáte auto, ktoré to dokáže ukázať,“ hovorí britský mladík.

Ten svoj kontrakt s McLarenom predĺžil dokonca opakovane. Napokon sa zaviazal až do konca roku 2025, hoci je takmer isté, že záujem o jeho služby bude medzi top tímami rásť. Nezabúdajme však na to, že medzi top tímy sa možno čoskoro zaradí aj McLaren.

„Som šťastný. Cítim, že som urobil dobré rozhodnutie, keď som sa tomuto tímu zaviazal na taký dlhý čas. Užívam si to, čo je pre mňa tá najdôležitejšia vec. Zakaždým sa teším na to, čo prinesie budúcnosť a som stále optimistickejší v tom, kam sa až môžeme o pár rokov posunúť,“ dodal nadšene Norris.

Súvisiace články

Diskusia