logo F1online.sk

O’Ward reaguje na dianie v McLarene: Boli to ilúzie, skrátka ich nepresvedčím

Pato O’Ward
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 8. 2022

Nádej je nebezpečná, povedal Morgan Freeman Timovi Robbinsovi v kultovom filme Vykúpenie z väznice Shawshank. Pilot McLarenu Pato O’Ward možno na vlastnej koži okúsil, čo tým myslel. Americko-mexický pretekár vedel, že má malú šancu, no napriek tomu dúfal a veril, že by sa naňho mohlo usmiať šťastie. Teraz tuší, že to boli plané ilúzie.

Chvíľu to vyzeralo, že by rodák z Monterrey mohol byť súčasťou plánov McLarenu. Povzbudivé slová vysielal jeho smerom aj Zak Brown a s O’Wardom ako možným scenárom počítali aj médiá.

Po skončení minulej sezóny sa v rámci víťaznej stávky so Zakom Brownom mohol v Abú Zabí previezť s monopostom Formuly 1. Nadšenie a túžba po F1 z mladého pretekára priam sálala. Počas tých troch dní rozdával úsmevy a priam žiaril. So slabými výkonmi Daniela Ricciarda sa neprestajne hovorilo o tom, že v McLarene skončí. Ako sa však zdá, o O’Wardovi za celý ten čas Brown a spol. ani len neuvažovali, čo je pre tohto mladého pretekára trpké sklamanie.

„Pravdou je, že na začiatku roka som tomu vystavil stopku a snažil sa na Formulu 1 nemyslieť, pretože tá myšlienka je vzrušujúca. Preto by každý dal za naplnenie tohto sna všetko,“ priznal O’Ward v rozhovore pre ESPN.

„Som však inteligentný človek, nie som hlúpy a viem, ako sa veci mali. K tejto situácii však nemám veľmi čo povedať a podľahnúť tej ilúzii mi jednoducho nepomôže.“

„Milujem IndyCar a chcem, aby táto séria rástla, vydala sa aj do Mexika a stala sa svetovým šampionátom. Chcem urobiť všetko, aby som jej pomohol rásť, pretože má obrovský potenciál,“ dodal O’Ward.

Ten verí, že jeho jazdecká kvalita je dostatočne dobrá, aby sa mohol posunúť do Formuly 1. Sedačiek v F1 je však k dispozícii len dvadsať a schopnosti častokrát nestačia.

„Nerobí mi dobre, keď si robím ilúzie. Aj keď jazdím na veľmi vysokej úrovni, tak ich to nepresvedčí. Je v tom oveľa viac vecí a oveľa viac politiky, ktoré sú mimo moju kontrolu a navždy aj mimo moju kontrolu budú, takže s tým sa nedá nič urobiť. Nemá zmysel upnúť sa na nejakú ilúziu,“ povedal O’Ward.