logo F1online.sk

Schumacher do Alpinu? Podľa jeho strýka to je možnosť

Mick Schumacher a Esteban Ocon
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 8. 2022

Aféra z úvodu letnej prestávky nám v ostatných dňoch síce trochu utíchla, ale to ešte ani náhodou neznamená, že je za nami. Po tom, čo Fernando Alonso podpísal zmluvu s tímom Aston Martin ešte potrebujeme zodpovedať, kto sa stane novým jazdcom Alpinu a ako sa vyvinie situácia okolo Daniela Ricciarda. V Nemecku sa medzičasom začali pohrávať s myšlienkou, že do Enstone by sa mohol pobrať Mick Schumacher.

Budúcnosť nemeckého mladíka nie je istá. Ferrari má svojich pilotov podpísaných do konca sezóny 2024 a Günther Steiner je toho názoru, že situáciu okolo Schumachera mu stačí riešiť na jeseň.

„O jeho sedačke pre budúcu sezónu sme sa s Mickom ešte nebavili. Nehovoril o tom on s nami a ani my s ním,“ priznal Steiner prednedávnom pre RacingNews365.com. Naznačil pritom, že konečné rozhodnutie by mohlo byť na stole na konci európskej časti sezóny. Posledným podujatím na „starom kontinente“ bude Veľká cena Talianska 11. septembra.

Zatiaľ tak máme dosť času a priestoru na špekulácie. Napríklad v Nemecku sa už reportéri začínajú pohrávať so scenárom, podľa ktorého by sa Schumacher mohol presunúť do tímu Alpine. Pripojil by sa tak k Estebanovi Oconovi, s ktorým má veľmi priateľský vzťah, čím sa ani jeden z nich netají. S touto myšlienkou sa pohráva aj jeden z Mickových najbližších – jeho strýko Ralf.

„Sú tu niektoré mená. Mick Schumacher napríklad ešte nepodpísal zmluvu na sezónu 2023. Ako sme už videli, tak je to kandidát, ktorý má rýchlosť. Nico Hülkenberg je tiež pripravený v štartovacích blokoch,“ povedal Ralf Schumacher pre nemecké Sky.

„Otáznik visí nad Danielom Ricciardom. Ja osobne si neviem predstaviť, že by dostal ďalšiu šancu vo Formule 1. Neviem však povedať, po kom by Alpine mal siahnuť,“ dodal Ralf.

Ale čo s Piastrim? Veď francúzsky tím je naďalej presvedčený, že na austrálskeho pretekára má právo. „Myslím si, že zotrvanie Piastriho v Alpine už nie je na stole. Ich vzťah je už nadobro zničený a smerujeme na súd. Niečo také skrýva určité nebezpečenstvá, ale nemyslím si, že niektorá zo strán teraz chce pokračovať v spolupráci. Možno je to skôr o nejakej finančnej kompenzácii od McLarenu,“ myslí si Schumacher.