logo F1online.sk

Szafnauer: Informácia o tajnom sprisahaní proti Alpinu by ma neprekvapila

Otmar Szafnauer
© Twitter/Racing Point
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková12. 8. 2022

Šéf Alpinu Otmar Szafnauer verí, že Esteban Ocon má všetky predpoklady na to, aby sa po odchode Fernanda Alonsa stal lídrom tímu. Francúzska stajňa si aktuálne prechádza turbulentným obdobím a dodnes nie je jasné, kto bude od roku 2023 zastávať miesto v druhom monoposte. Szafnauer by nebol prekvapený, ak by vysvitlo, že do tejto situácie sa dostali kvôli koordinovanému postupu viacerých aktérov.

Po tom, čo Alonso oznámil odchod do Aston Martinu a Oscar Piastri odmietol jazdiť za Alpine, Szafnauer naznačil existenciu tajnej dohody medzi Piastriho manažérom Markom Webberom, Alonsom a Španielovým manažérom Flaviom Briatorem.

„Pozrite, nemám o tom žiadne informácie, ale toto je Formula 1. Nebol by som prekvapený, keby o pár rokov niekto povie, že má dôkazy o takejto vzájomnej dohode. Vždy každému hovorím, že vo Formule 1 sa musíte správať tak, akoby všetci vedeli všetko. V týchto veciach neexistujú žiadne tajomstvá,“ povedal Szafnauer.

Celá záležitosť sa pravdepodobne bude riešiť na súde, medzičasom sa však musí vedenie tímu poobzerať aj po novom jazdcovi. Niektorí kandidáti majú menej skúseností ako Ocon, čo z neho fakticky môže spraviť lídra tímu.

Šéf Alpinu francúzskemu rodákovi verí. „Esteban je veľký talent. Pracoval som s ním vo Force India a vtedy bol jeho tímovým kolegom Sergio Pérez. Bol rovnako rýchly ako Sergio a vieme, čoho je on schopný.“

„Rovnako to mal aj s Fernandom, hoci ten má schopnosti a talent na to, aby dokázal veľmi rýchlo odjazdiť dobré kolo, zatiaľ čo Estebanovi trvá trochu dlhšie, kým z auta dostane maximum. Takže sa musí ešte trochu učiť, ale pracujeme s ním na tom. Otázka je, môže viesť tím? Určite je v tom stále lepší a lepší. Má za sebou víťazstvo v pretekoch. Tento rok pre nás získal veľa bodov. A smerom do budúceho roka sa toho naučí ešte viac,“ dodal 57-ročný inžinier.

Súvisiace články