logo F1online.sk

Horner: Toto Wolff sa veľmi ľahko nechá vytočiť

Toto Wolff a Christian Horner
© Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková12. 8. 2022

Hoci je aktuálne hlavným súperom Red Bullu Ferrari, Christian Horner sa v najnovšom rozhovore vrátil k minuloročnému súboju o titul, ktorý patril medzi tie najnapínavejšie v celej histórii kráľovnej motoršportu. Neopomenul ani veľkú rivalitu medzi ním a jeho náprotivkom z Mercedesu Totom Wolffom. Brit tvrdí, že šéf strieborných šípov sa ľahko vykoľají. Nič osobné však proti nemu nemá.

Práve prebiehajúca sezóna nám takisto ponúka viacero napínavých momentov a vypätých situácií. Všetci však máme stále na pamäti neľútostné pretekárske súboje Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena na trati, ako aj slovné súperenie medzi Hornerom a Wolffom v zákulisí.

Šéf Red Bullu aktuálne v rozhovore pre Sky Sports vysvetlil, že k Wolffovi v skutočnosti necíti žiadnu nevraživosť, ako by sa to mohlo na prvý pohľad zdať. „V žiadnom prípade to nie je osobné!“

„Toto je Toto. Prišiel do tohto športu z finančného prostredia, čiže z úplne iného, ako som prišiel ja. V Mercedese ale odviedol fenomenálnu prácu. Je však veľmi ľahké ho vytočiť, čo je aj vidieť. Niekedy ho to ovplyvňuje. Keď niekto medzi sebou súperí, je vždy zaujímavé sledovať, ako ľudia reagujú. A keď už sa rozbíjajú slúchadlá a podobne, tak viete, že ste ich dostali. Minulý rok to bolo intenzívne, pričom sa prvýkrát ocitol v takejto situácii,“ povedal Horner a poukázal na moment, kedy Wolff po jednom z incidentov medzi Verstappenom a Hamiltonom zúrivo búchal slúchadlami o stôl.

O víťazovi sa napokon rozhodlo až v posledných pretekoch v Abú Zabí, ktoré skončili veľmi kontroverzne. Hamilton sa dodnes cíti okradnutý a podobné pocity majú aj fanúšikovia Mercedesu.

Horner hovorí, že to chápe, ale zároveň tvrdí, že aj Verstappen si prešiel momentami, kedy sa situácia vyvíjala proti nemu.  „Vždy mám tendenciu pozerať sa dopredu, takže to, čo sa stalo v Abú Zabí, bolo z môjho pohľadu už veľmi dávno, treba obrátiť list. Chápem, že ak ste boli fanúšikom Lewisa alebo Mercedesu, že sa cítite veľmi dotknutí týmito udalosťami.“

„Ak ste fanúšikmi Maxa, máte zas pocit, že to bola kompenzácia za to, čo sa dialo začiatkom roka. V tomto bude šport vždy polarizujúci. Minulý rok nebol len o Abú Zabí, minulý rok bol o 22 pretekoch. A či si myslím, že si Max zaslúžil to prvenstvo? Určite. Nebudem sa nad tým nikdy príliš pozastavovať,“ uzavrel túto tému bývalý pretekár.

Súvisiace články