logo F1online.sk

Norris: Trať nám sedí viac, ale o pole position určite bojovať nebudem

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 7. 2022

McLaren sa v Maďarsku vytasil s veľmi dobrou formou. Či je to okruhom samotným, ktorý monopostu MCL36 vyhovuje viac alebo k súčasnej rýchlosti prispeli aj nedávne vylepšenia balíka, to sa ešte len dozvieme. Druhé miesto Landa Norrisa v druhom voľnom tréningu však pohladilo srdcia všetkých fanúšikov stajne z Wokingu.

Lando Norris v druhom tréningu zaostal len o dve desatiny za najrýchlejším Charlesom Leclercom, čo je viac ako povzbudivé. Britského mladíka novinári podpichli, ako to v sobotu vyzerá v boji o pole position.

„Nie, tak zase až nie,“ pousmial sa Norris. „Máme však dobrý pocit a auto je na tom fajn, zdá sa, že táto trať a jej charakteristiky mu vyhovujú o niečo viac.“

„V druhom tréningu sme boli o niečo rýchlejší než normálne, ale zatlačili sme na to viac. Obyčajne však hlavne Ferrari, Red Bull a Mercedes pokročia pred sobotou o niečo viac.“

„Môžeme však s radosťou povedať, že sa cítime dobre a auto je v celkom dobrej pozícii. Zrejme sme o trochu viac vpredu, než sme boli na Paul Ricard, ale určite neočakávam, že budem bojovať o pole position alebo niečo také,“ dodal Norris.

V sobotu sa však treba pripraviť na dážď. To tímy zo stredu poľa normálne vítajú, pretože majú šancu prekvapiť. V McLarene si to však tentokrát neprajú. „Za týchto okolností by som povedal, že dážď radšej nie, pretože sme v dobrej pozícii a dážď mi síce môže priniesť príležitosť, ale takisto aj ostatným. Bezpečnejšie by pre nás bolo, kebyže zostane sucho. Ale to je jedno, myslím, že sme tu vlani boli na vode celkom dobrí, teda v nájazde do prvej zákruty,“ povedal s úsmevom Norris, ktorého preteky vlani trvali len pár metrov, keď ho hneď v prvej zákrute zostrelil Valtteri Bottas.

Solídnu formu partičky z Wokingu však nepreukázal len Norris, ale aj Daniel Ricciardo. Ten síce za tímovým kolegom trochu zaostal, ale s piatym miestom a stratou štyroch desatín na Charlesa Leclerca určite nemôže byť nespokojný.

„Neviem, ako sú na tom ostatní. Myslím si však, že aj v prvom tréningu sme boli konkurencieschopní. Verím, že to o niečom vypovedá, keďže sme mali rýchlosť v oboch tréningoch,“ hovorí Ricciardo. „Nemyslím si však, že sme dostatočne konkurencieschopní na boj o pole position. Prepáčte, ľudia, nechcem byť pesimista.“

„Myslím si však, že to bol dobrý deň a začali sme dobre. Som si istý, že cez noc ešte niečo nájdeme. Možno nám trať sedí o niečo viac, určite sme urobili krok, ale zase nie až taký veľký,“ dodal Daniel.

Súvisiace články