logo F1online.skF1online.sk

Alonso ako nástupca Vettela? S Aston Martinom sa rokovať nechystám, odkázal

Fernando Alonso
© XPB Images/Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 7. 2022

Nečakaný odchod Sebastiana Vettela dodal tohtoročnému prestupovému trhu nový náboj. Odrazu máme o jednu voľnú sedačku viac, pritom sme tak úplne nečakali, že by sa mohla uvoľniť. Aston Martin nemá žiadnu jazdeckú akadémiu, a tak si bude musieť náhradu za Vettela nájsť na prestupovom trhu. Vlani bol s týmto tímom spájaný Fernando Alonso, ktorý s tímom Alpine stále nepredĺžil zmluvu.

Na rozdiel od Sebastiana, španielsky matador sa do dôchodku určite nechystá. Čochvíľa sa začnú rokovania o predĺžení spolupráce s tímom Alpine. Obe strany už vyjadrili vôľu pokračovať vo vzájomnej spolupráci, avšak jeden nikdy nevie. Zvlášť, keď podľa niektorých špekulácií mal Aston Martin o Alonsa v nedávnej minulosti záujem.

„Všetky tímy sú možnosťou v prípade, že nemajú podpísaných oboch pilotov,“ prehlásil Alonso pred štartom VC Maďarska.

Správa španielskeho matadora je tak jasná, pokým to nie je čierne na bielom a podpísané, tak to nie je ani isté. Napriek tomu, že Alpine i Alonso chcú a s najväčšou pravdepodobnosťou aj budú spoločne pokračovať, tak ešte nie je ruka v rukáve.

„Mojou prioritou je pokračovať v Alpine. Dva roky sme spoločne pracovali a rozvíjali tento projekt. Sme stále konkurencieschopnejší. Mojím želaním zrejme je s tímom zostať, ale ešte sme si spolu nesadli a neposunuli veci dopredu. Všetko stále prebieha,“ hovorí Alonso.

„Začiatkom letnej prestávky si budeme musieť sadnúť a na niečom sa dohodnúť. Letná prestávka nám začína v pondelok,“ pripomenul Fernando.

V minulosti sa objavilo viacero náznakov, že by španielsky matador mohol zamieriť do Silverstone a spojiť sily s celkom Lawrencea Strolla. Ten sa teraz bude rozhliadať a zvažovať svoje možnosti. Od Alonsa však telefonát čakať nemá.

„Nie, ani nie. Myslím, že sme sa spolu bavili v roku 2020, kedy boli veľmi konkurencieschopní, dokonca aj vyhrali a boli na pódiu. Bolo to predtým, než som sa vrátil do F1. Dohodol som sa nakoniec s Alpinom a som veľmi šťastný tam, kde som,“ povedal Alonso.

„S Alpinom sme sa ešte poriadne nebavili, ale stane sa tak. Keď sa dve strany chcú na niečom dohodnúť, tak to potrvá desať minút. Keď sa dve strany nevedia dohodnúť alebo sa hádajú, tak jedna z nich možno nie je tak úplne spokojná. Rád by som zostal s týmto tímom, ale na dohodu treba dvoch a ja nebudem nikomu prikladať pištoľ k hlave.“

„Začneme rokovať a ako som povedal, ak sa dohodneme, rozhovor potrvá desať minút. Ak sa budeme musieť hádať, tak to bude zvláštne,“ dodal Alonso.

Súvisiace články

Diskusia