logo F1online.sk

Ecclestoneovi hrozí väzenie, obvinili ho z daňových únikov

Bernie Ecclestone
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2022

Bernieho Ecclestonea čaká ďalší súdny proces. Bývalého bossa efjednotky obvinil prokurátor vo Veľkej Británii za krátenie dane. Britský miliardár mal zamlčať zahraničný majetok vo výške, ktorá podľa odhadov presahuje 400 miliónov libier, teda 470 miliónov eur.

O začatí procesu informoval v pondelok prokurátor, ktorý obvinil Ecclestonea z podvodu po uzavretí vyšetrovania Daňového a colného úradu Spojeného kráľovstva HMRC. “Prokurátor preskúmal spis od HMRC a schválil obvinenie Bernarda Ecclestonea z podvodu nepriznania existencie zahraničného majetku v predpokladanej hodnote presahujúcej 400 miliónov libier,” uviedol hlavný prokurátor Andrew Penhale.

“Britská kráľovská prokuratúra pripomína všetkým dotknutým osobám, že trestné stíhanie proti obžalovanému prebieha, a že má právo na férový proces. Je extrémne dôležité, aby sa online nekomentovali a nešírili informácie, ktoré by mohli narušiť toto stíhanie.”

Šéf Úradu pre vyšetrovanie podvodov HMRC Simon York doplnil, že súdny proces proti Ecclestoneovi je výsledkom rozsiahleho vyšetrovania s celosvetovým dosahom. “HMRC je na strane poctivých daňovníkov a zakročíme vždy, keď máme podozrenie z podvodu. Náš odkaz je jasný: Nik nie je mimo náš dosah.”

Ecclestonea, ktorého majetok Forbes v roku 2021 odhadol na 3,5 miliardy dolárov, čaká prvé vypočúvanie už 22. augusta v Londýne.

Súvisiace články