logo F1online.sk

Réžia prehliadla Ricciardov manéver na Norrisa. Tu je video

Daniel Ricciardo
© Renault
Milan Kubala
Milan Kubala3. 8. 2020

V závere veľkej ceny sa toho udialo naozaj veľa. Réžia priameho prenosu nevedela, čo má pustiť do éteru skôr, a tak sa stalo, že manéver Daniela Ricciarda na Landa Norrisa do zákruty Stowe zostal nepovšimnutý. Pozornosť sa sústredila na Bottasa s Hamiltonom.

Ricciardo mal zarobené na siedme miesto, čím by získal pre Renault najlepší výsledok v sezóne. Bol totižto zaseknutý za dvojicou McLarenov, keďže veľmi veľa času stratil za Romainom Grosjeanom, ktorý sa rozhodol poriadne natiahnuť svoj prvý stint.

Austrálčan sa na Landa Norrisa priebežne doťahoval, v sekciách Maggots a Becketts síce stratil nejakú desatinku, ale s pomocou výkonnejšieho motorového režimu, v zákryte a s DRS si na mladého Brita vyšliapol v Stowe. Na vnútornej strane zákruty to pritom veľa jazdcov počas pretekov neskúsilo.

“V DRS som bol pomerne pozadu, efekt sa na rovinke dostavil tiež relatívne neskoro. A je možné, že mu už dochádzala energia,” vysvetľoval po pretekoch Ricciardo. “Dobehol som ho neskoro. Nemal som pocit, že mi to vyjde, ale potom, naozaj neskoro, som sa rozbehol.”

“Pomyslel som si — dobre, nejako sa vopchám na ten vnútrajšok a pokúsim sa tam strčiť aspoň nos.” Pilotovi Renaultu sa však vrátili spomienky na jeho neskoré brzdné manévre z čias Red Bullu. “V čase, keď sme brzdili, som už bol vlastne tam. Nakoniec to bol pomerne priamočiary manéver. Bolo super, že sa mi to tam naňho podarilo, a tak som mu dal ochutnať niečo z budúceho roka!” zavtipkoval Austrálčan, ktorý bude o rok kolegom práve Landa Norrisa.

Ricciarda po pretekoch zamrzelo, že sa jeho počin v Stowe nedostal na televízne obrazovky. “Keď som vystúpil z auta, spýtal som sa Michaela (Italiana), môjho trénera, či odvysielali môj manéver na Landa. Povedal mi, že nie…”

Ricciardo sa v závere začal Norrisovi pomerne rýchlo vzďaľovať a červené zadné krídlo Scuderie pred ním zas zväčšovať. Keďže z hry vypadli Sainz s Bottasom, Ricciardo pomýšľal aj na to, že s Leclercom zabojuje o pódium.

“Mám z toho dobrý pocit. Som šťastný, ale ako pretekár chcete vždy viac. Myslím, že Charles bol predo mnou o 1,1 sekundy, tak som si zahromžil. Ale bolo to fajn,” dodáva Ricciardo. “Preteky mali chaotické momenty, ale aj monotónne chvíle, ktoré niekedy na takýchto vysokorýchlostných okruhoch vídame.”

Súvisiace články