logo F1online.sk

Alonso odjazdil polovicu kvalifikácie s poškodenou podlahou

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala8. 7. 2022

Fernando Alonso v záverečnej časti kvalifikácie dokázal poraziť len Lewisa Hamiltona, ktorý nemal na konte konkurencieschopný čas. Španiela to však nemrzí, je vďačný už aj za postup do Q3. Väčšinu kvalifikácie totiž odjazdil s hendikepom.

Alpine mal v kvalifikácii slušnú rýchlosť, čo ukazuje už výsledok Estebana Ocona. Francúzsky jazdec sa vyšplhal na šieste miesto. Azda nikto nepochybuje o tom, že Fernando Alonso mal na to, aby zajazdil veľmi podobný čas, keby nemal poškodenú podlahu.

Nové zadné krídlo očividne funguje. “Mal som dobrý pocit, cítil som sa byť konkurencieschopný,” pochvaľoval si Fernando Alonso. “Žiaľ, v kvalifikácii sme utrpeli poškodenie podlahy, a to už počas Q1.”

“To trochu degradovalo náš výkon. Myslím si, že inak sme cielili na prvú päťku alebo šestku.” Aby sa oba Alpiny zmestili do prvej päťky, potrebovali by na Georgea Russella nájsť ešte tri desatiny. Môžeme teda odhadovať, že monoposty z Enstone by obsadili šiestu a siedmu pozíciu.

Pred zvyškom víkendu pekná vzpruha. “Auto je dobré, v sobotu by to malo byť fajn. Zajtra budeme musieť získať nejaké pozície späť, a v nedeľu taktiež. To je náš cieľ. Ideme krok za krokom.”

Na tímy z čela štartového roštu si však Alonso ešte netrúfa. “Nemyslím si, že by sme s nimi dokázali bojovať, stále sme o krok pozadu. Celkovo však zažívame veľmi konkurencieschopný víkend. Pokúsme sa o to v sobotu neprísť.”