logo F1online.sk

Ricciardo po vypadnutí v Q2: Beriem to na seba

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl3. 7. 2022

Daniel Ricciardo po tretíkrát z posledných štyroch víkendov vypadol v Q2. Jeho nevýrazné výkony pokračujú aj v Silverstone, keď sa v mokrej kvalifikácii po väčšinu času trápil. Verí, že v pretekoch sa posunie dopredu.

Už v Q1 to mal Austrálčan nahnuté, keď sa doslova o chlp vyhol eliminácii. V druhej časti už však nemal nárok. Vo chvíľach, keď sa Q2 lámala, nedokázal zajazdiť dostatočne dobré kolo. Keď začalo viac pršať, bolo prakticky nemožné zlepšiť sa. Ricciardo síce až do konca krúžil na trati, no snaha bola beznádejná. Vyštartuje zo štrnásteho miesta.

„Nechcel som skončiť štrnásty,“ povzdychol si Daniel Ricciardo bez známky svojho typického úsmevu. „Som sklamaný. V druhej časti boli najlepšie podmienky hneď na začiatku, čiže sa počítali prvé dve kolá. Nemyslím si, že by v tom prvom pokuse bolo viac mokro, skôr v tom druhom. Určite viac pršalo v druhom sektore, takže suchá stopa sa strácala. V rozhodujúcom kole som bol príliš široký a trochu som stratil auto, čím som prišiel o celé kolo, ktoré nakoniec rozhodovalo. Som z toho pochopiteľne frustrovaný.“

Vypadnutie v Q2 berie na seba. „Po väčšinu času som mal pocit, že sa mi nedarilo odjazdiť kolo vo chvíľach, keď boli podmienky najlepšie. Poriadne som na to doplatil. Je to však za mnou, beriem to na seba. Štartujem kvôli tomu zozadu, takže ma v nedeľu čaká poriadne veľa práce,“ skonštatoval Austrálčan.

Na Silverstone sa rozhodne dá predbiehať, pričom McLaren mal v doterajšom priebehu víkendu rýchlostne o niečo navrch pred konkurentmi zo stredu poľa. Daniel Ricciardo by mohol zaspomínať na časy, keď nás bavil svojimi predbiehacími manévrami na neskoré brzdy.

„Nedeľa bude lepšia. Neviem, do akej miery, ale určite bude lepšia,“ uzavrel austrálsky pilot.

V McLarene priznali, že Silverstone sadol charakteristikám ich monopostu. „Naše auto sa pre Silverstone hodí lepšie než pre predošlé trate. Je pekné vidieť našu lepšiu výkonnosť. Medzi piatkom a sobotou sme realizovali len malé zmeny na nastavení, po treťom tréningu sme pristúpili k ďalším úpravám vzhľadom na očakávanú mokrú kvalifikáciu,“ povedal technický riaditeľ tímu James Key.

Domáca stajňa potrebuje po kanadskom fiasku nutne zabodovať, keďže na štvrtom mieste Pohára konštruktérov stráca náskok pred prenasledovateľmi. „Sú pred nami dobré príležitosti s niekoľkými silnými súpermi okolo nás. Veríme, že v pretekoch dokážeme maximalizovať náš potenciál a získať dobré body s obomi jazdcami. Škoda Danielovho vypadnutia v Q2. Stal sa obeťou okolností a meniacich sa podmienok. Nemám takmer žiadne pochybnosti, že by bol Daniel v poradí vyššie, ak by podmienky zostali rovnaké a nezhoršovali sa,“ doplnil Key.

Súvisiace články