logo F1online.sk

Horner varuje Péreza: Nesmie poľaviť

Sergio Pérez a Christian Horner
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková30. 6. 2022

Sergio Pérez síce nedávno podpísal dvojročné predĺženie zmluvy s Red Bullom, ale šéf tímu Christian Horner varuje, že v prípade slabších výsledkov môže byť nahradený. Zároveň sa vyjadril aj k forme svojho bývalého zverenca Daniela Ricciarda, ktorý sa počas aktuálnej sezóny v McLarene evidentne trápi.

Horner od Péreza očakáva, že bude naďalej podávať stabilne dobré výkony po boku úradujúceho šampióna Maxa Verstappena. Mexičan sedí na mieste, po ktorom túžia viacerí jazdci z juniorského programu Red Bullu. „Je zrejmé, že pokiaľ Sergio z nejakého dôvodu počas nasledujúcich dvoch rokov absolútne nezlyhá, tak pre niekoho ako Pierre Gasly alebo Alex Albon to môže byť frustrujúce, pretože im na najbližšie roky zablokuje miesto.“

„Budeme sa snažiť dopomôcť tomu, aby sme ich udržali vo Formule 1, nech máme stále možnosť sledovať ich talent. Pretože Sergio už nemladne, má 32 rokov a toto môže byť jeho posledná zmluva,“ povedal šéf Red Bullu.

Brit ďalej v rozhovore pre The Cambridge Union vyjadril prekvapenie v súvislosti s rozdielnou výkonnosťou u Daniela Ricciarda a Landa Norrisa.

Večne vysmiaty Ricciardo zažíva nevydarenú sezónu, pričom na svojho tímového kolegu momentálne stráca už 35 bodov. Na rozdiel od Norrisa sa v tomto ročníku ešte ani nedostal na pódium. „Daniel je skvelý jazdec. Je veľmi rýchly a som prekvapený, že v McLarene toho nedokáže viac.“

„Lando odvádza super prácu. Je súčasťou nastupujúcej generácie pilotov. Ricciardo bol jedným z najtalentovanejších pretekárov, ktorých sme mali v našom tíme, ale sebadôvera je kľúčovým faktorom a je vidieť, že ju jednoducho stratil. Vyzerá to tak, že tak trochu stratil lásku k tomuto športu a myslím si, že ju potrebuje znovu nájsť. Musí to v sebe opäť objaviť, pretože vie jazdiť lepšie,“ myslí si Horner.

Súvisiace články