logo F1online.sk

Pérez utrpel pri kanadskej nehode zranenie krku

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 6. 2022

Keď to nejde, tak to nejde. Sergio Pérez má za sebou víkend, na ktorý potrebuje rýchlo zabudnúť. Žiaľ, nie je to také ľahké, pretože Mexičan si z Kanady odniesol síce neveľké, ale taktiež nepríjemné zranenie krku. Našťastie, pred Silverstone má jeden voľný víkend, čo mu pomôže sa plne zotaviť.

Sobota sa pre Checa skončila predčasne kvôli nehode v druhej časti kvalifikácie. Kvôli tomu musel do pretekov štartovať z trinásteho miesta, avšak jeho nedeľné účinkovanie ani poriadne nezačalo a rodák z Guadalajary už bol von z auta kvôli poruche prevodovky.

Ako sa neskôr ukázalo, do kokpitu nenastupoval úplne v poriadku a zo sobotnej nehody si odniesol nepríjemný šrám. „Po takom strašnom dní je to zakaždým ťažké, ale som v poriadku,“ povedal krátko po skončení víkendu Pérez pre Fox Sports, na ktorý odkazuje RacingNews365.com.

„Zotavujem sa zo zranenia krku, pretože som pri nehode utrpel kontraktúru (skrátenie mäkkých tkanivových štruktúr, pozn. red.) a teraz nerobím žiadne ďalšie cvičenia. Sústredím sa na terapiu zraneného krku, aby som bol stopercentne pripravený na Silverstone.“

„Každé preteky sú odlišné, pretože vaše telo sa zakaždým nachádza v inom rozpoložení. V niektorých momentoch musíte robiť viac kardio, silu alebo výdrž. Zakaždým preto pracujete na odlišných veciach. Na druhej strane, keď máte preteky dva víkendy po sebe, tak je na programe primárne regenerácia,“ vysvetlil mexický pretekár.

Súvisiace články