logo F1online.sk

Albonove útrapy sa nekončia. Opäť ten balans…

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 8. 2020

Alex Albon bol po piatku spokojnejší, jeho auto vraj držalo na trati o poznanie lepšie, no po sobote sa opäť mohol vrátiť k vyjadreniam o problémoch s balansom. Tie podľa Albona prispeli k tomu, že sa nedokázal dostať ani len z druhej časti kvalifikácie, zatiaľ čo jeho tímový kolega obsadil tretie miesto.

Albonovi istotne na pohode nepridala nehoda z druhého tréningu, po ktorej ani nemal kedy poriadne sa oťukať. V treťom tréningu totižto tím objavil na jeho pohonnej jednotke elektrický problém, a preto z prípravy na kvalifikáciu nemal takmer nič.

V kvalifikácii nezajazdil lepší ako dvanásty čas. Albon opísal druhú časť kvalifikácie zo svojho pohľadu v sobotňajších rozhovoroch s novinármi: “Skúsili sme mediumky. Nebolo to zlé kolo, ale nebolo ani úžasné. Spravil som v ňom pár chýb, takže som vedel, že viem byť aj rýchlejší.”

“Samozrejme, že v tej chvíli je to o tom, či zariskujete a skúsite to opäť na stredne tvrdej zmesi alebo to vyskúšate opatrnejšie na softoch? My sme sa rozhodli pre tú istejšiu voľbu — softy,” vysvetľoval pilot Red Bullu. No ani softy nestačili Albonovi na postup.

Max Verstappen zajazdil na stredne tvrdej zmesi v druhej časti kvalifikácie čas na úrovni 1:26,144, Alex Albon na softoch len 1:26,545. Keď vezmeme do úvahy, že podľa dát Pirelli je rozdiel medzi softami a mediumkami 0,9s, tak Albon stratil na svojho kolegu priepastných 1,3 sekundy.

“Ak mám byť úprimný, to posledné kolo neviem dobre vysvetliť. Proste som to kolo netrafil a bolo po všetkom. Vypadol som. Nebolo to o veľa,” vyhlásil Albon, ktorému skutočne na postup chýbalo len päť stotín sekundy na Lanca Strolla — Stroll však svoje kolo zajazdil na stredne tvrdej zmesi. “Určite sme mali skončiť vyššie, než kde sme sa umiestnili.”

Albon dostal napokon otázku, či si myslí, že za jeho problémy môže aj nedostatok jázd. “Určite to nepomohlo. Silverstone je tak trochu neslávne známy pre svoj vietor, ale nechcem sa, samozrejme, na nič vyhovárať. Na trati je to ťažké. Áno, stratil som nejaký čas pred kvalifikáciou, ktorý by sa mi hodil.”

“V piatok to šlo celkom dobre. Mali sme síce nehodu, ale naša rýchlosť bola dobrá, takže som do dneška vstupoval pozitívne naladený. Ale trápil som sa, trápil som sa s meniacim sa balansom a s tým, ako z auta dostať maximum,” dodal Albon.

Súvisiace články