logo F1online.sk

Ricciardo verí, že mu k plnému zladeniu sa s tohtoročným monopostom nechýba veľa

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2022

Daniel Ricciardo zaznamenal v Baku výsledok, na ktorý dlho čakal a dlho ho potreboval. V kvalifikácii skončil hneď za tímovým kolegom Landom Norrisom a pod šachovnicovou vlajkou bol dokonca pred ním. Vysielačky britského mladíka síce boli pomerne pestré, nič však nezmenili na tom, že výkony oboch pilotov McLarenu boli v Azerbajdžane vyrovnané. Daniel Ricciardo po tomto víkende verí, že už mu nechýba veľa, aby sa stopercentne zladil so svojím monopostom.

Norris vôbec po prvýkrát v sezóne v pretekoch podľahol tímovému kolegovi. Rozdelenie stratégií oboch pilotov znamenalo, že v jednom stinte bol rýchlejší jeden, v druhom zas druhý. Je teda férové povedať, že výkony oboch boli pomerne vyrovnané a presne toto aj Ricciardo za súčasnej situácie potrebuje, hoci to preňho bolo len druhé bodované umiestnenie v sezóne.

„Keď zájdeme úplne do hĺbky, tak stále viem, čo dokážem. Stále verím, že to v sebe mám a v tomto prípade nehovoríme o nedostatku sebadôvery ako o probléme,“ povedal Ricciardo.

„Myslím si, že v tomto športe všetko funguje na vysokej úrovni a stačí, keď niečo nie je čo i len trochu zladené, môže sa z toho stať nosný problém. Je na mne, aby som sa s autom plne zladil a potom to príde.“

„Už som predtým taký pocit mal a môže to prísť znova na akomkoľvek okruhu. Od toho sa odrazím a začnem si budovať celkom pekný rytmus,“ dodal austrálsky pretekár.

Rodák z Perthu hovorí, že tohtoročný monopost McLarenu má vo svojej DNA zabudované niektoré charakteristiky svojho predchodcu, s ktorým si Daniel tiež nerozumel najlepšie. Poukazuje však na zlepšenie svojej formy zo záveru minulej sezóny ako znamenie toho, čo môže vo svojom úsilí napokon dosiahnuť.

„Aj so zmenami, ktoré sa v tomto roku uskutočnili, stále existujú nejaké veci, ktoré sa preniesli z minuloročného auta. Niečo z toho, čo auto robilo vlani, robí aj tento rok,“ hovorí Ricciardo.

„Nechcem hovoriť stále dookola o Monze, ale v minulom roku prišli momenty, keď som ukázal, že mi to môže fungovať aj s takýmto autom,“ dodal.

Súvisiace články