logo F1online.sk

Podľa Webbera je Hamilton “o štipku” lepší ako Schumacher

Lewis Hamilton a Peter Bonnington
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 8. 2020

Lewis Hamilton sa tento rok môže počtom titulov i víťazstiev vyrovnať velikánovi Formuly 1 Michaelovi Schumacherovi. Dá sa preto čakať, že to už čoskoro odštartuje novú sériu debát plných porovnávania týchto dvoch pretekárov. Mark Webber už jednu takúto otázku dostal a dokázal na ňu aj nájsť odpoveď.

“Vybral by som Lewisa nad Michaelom, a to kvôli jeho kompletnosti,” rozhodol Mark Webber v rozhovore pre agentúru PA. “Netvrdím, že Michael nebol ničím, pretože tu porovnávame dva fenomény. Michael posunul tento šport do úplne nových výšin, pokiaľ ide o kondíciu a prístup. Bol to výnimočný priekopník.”

“Ale niektoré z Michaelovych štatistík sú pod paľbou za to, ako k istým veciam pristupoval,” pokračuje austrálsky pretekár zrejme narážajúc na Schumacherovu túžbu zvíťaziť za každú cenu; niekedy aj cestou nečestných ťahov.

“Lewisa by som dal o štipku vyššie, pokiaľ ide o to, aký je chladný, a aké výnimočné veci dokázal v slabších autách. Dokáže vyňuchať víťazstvá a pri tých skutočných veciach, ktorými je vyhrávanie šampionátov, je absolútne hrôzostrašný,” vyhlásil Webber.

Lewis Hamilton už stihol prepísať mnoho rekordov Michaela Schumachera. Na talianskych okruhoch v Monze a Mugelle môže vyrovnať a ba dokonca prekonať jeden z tých najväčších; 91 kariérnych víťazstiev.

Brit je navyše jediným pretekárom, ktorý dokázal zvíťaziť na aspoň jednej veľkej cene, a to štrnásť sezón za sebou. Mark Webber to vníma ako obdivuhodné, hlavne keď si uvedomíme, že Hamilton nesedel vždy v najlepšom aute.

“Lewis má za sebou dlhú kariéru a znakom veľkého šampióna je to, ako dlho vydrží,” pokračoval Webber, ktorý počas svojej kariéry zažil Schumachera aj Hamiltona. “Keď je Lewis na ôsmich bodoch z desiatich, tak je to výnimočné, no keď je na desiatke a je hladný, tak je prakticky neporaziteľný.”