logo F1online.sk

Rosberg sa nedal zaočkovať, do padoku sa už nedostane

Nico Rosberg
© Twitter/Nico Rosberg
Milan Kubala
Milan Kubala10. 6. 2022

Nico Rosberg sa už do svojich analýz nebude môcť púšťať v padoku, vstúpiť doň má totiž zakázané. Majster sveta z roku 2016 sa odmietol dať zaočkovať, a tak nespĺňa jednu z najdôležitejších podmienok. Rosberga nezachránia ani “monštruózne protilátky”, ktoré má vraj v sebe.

Bývalý pretekár Mercedesu sa po ukončení kariéry stal podnikateľom aj televíznym expertom. Na vybraných veľkých cenách zvykol analyzovať dianie na trati priamo z padoku spolu so štábom Sky Sports, no všímaví diváci Formuly 1 už počas víkendu v Imole spozorovali čosi nezvyčajné. Namiesto toho, aby Rosberg hodnotil výkony jazdcov z padoku, zostal doma a o svoje názory sa delil len cez telemost.

V Monaku sme síce Nica Rosberga videli, no ani tentoraz nie v padoku. Britská Sky Sports nakrúcala rozhovory s Nicom Rosbergom z prístavu. Dôvod je jednoduchý: Rosberg nie je očkovaný, a tak ho pred vstupom do padoku otočili na päte i napriek tomu, že ako majster sveta disponuje doživotnou priepustkou.

Nicovi Rosbergovi totiž pred rokom stačil negatívny PCR test, avšak od nového ročníka sa pravidlá zmenili. Liberty Media od všetkých požaduje doklad o očkovaní, pričom výnimku majú len ľudia, ktorým v tom prekážali iné zdravotné problémy.

Rosberg všetko vysvetlil pre nemeckú televíziu SPORT1: “Covid som prekonal dobre, a preto máme v sebe monštruózne protilátky. Taktiež som na protilátky pravidelne testovaný. Za týchto okolností mi môj lekár poradil, že očkovanie by nemalo vôbec žiaden zmysel.”

Z pohľadu Liberty a FIA je to však jedno. Pravidlá sú pravidlá nehľadiac na to, či by očkovanie prinieslo extra benefity alebo nie. Preto musí byť britská Sky Sports, s ktorou je Rosberg zmluvne viazaný, o čosi vynaliezavejšia, aby ho zahrnula do popretekových analýz.

Na pravidlá ohľadom očkovania už doplatil aj pilot lekárskeho vozidla Alan van der Merwe. Juhoafričan bol na konci minulého roka nútený vynechať dve veľké ceny, keďže mu nebol umožnený vstup do Saudskej Arábie a Abú Zabí. Pre jeho odmietavý postoj k očkovaniu ho od sezóny 2022 za volantom lekárskeho vozidla nahradil Bruno Correia.

Súvisiace články