logo F1online.sk

Špekulácie o odchode Pourchaira do Formuly E trvali hodinu: Fake news!

Théo Pourchaire
© Twitter/ART Grand Prix
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 6. 2022

Francúzsky talent Théo Pourchaire vo Formule E? S takouto možnosťou prišiel v utorok predpoludním portál The Race, ktorý hovorí o možnej kooperácii medzi Nissanom a tímom ART Grand Prix. Jej súčasťou má byť aj prestup francúzskeho pretekára do Nissanu. Théo však tieto informácie okamžite zmietol zo stola. Na The Race reagoval na Twitteri už o necelú hodinu a správy označil za „fake news“.

Pourchaire dlhodobo patrí ku kandidátom na sedačku vo Formule 1. Tento veľmi talentovaný mladík s množstvom juniorských úspechov sa do najvyššej motoristickej triedy mohol dostať už v tomto roku, čo je na osemnásťročného mladíka beztak skvelý počin. Alfa Romeo si však napokon vybrala skúsenejšieho a bohatšieho Číňana Kuan-jü Čoua.

Sklamaný Pourchaire, ktorý patrí do juniorského tímu Sauberu, vlani na jeseň priznal, že v Hinwile sa rozhodovali medzi ním a Čouom, no vybrali si čínskeho pretekára. V tejto sezóne je tak jeho úloha jasná, musí získať titul vo Formule 2 a ukázať svojmu šéfovi Frédéricovi Vasseurovi, že urobil všetko, aby si to miesto zaslúžil. Po piatich podujatiach je na priebežnom druhom mieste, 32 bodov za Felipem Drugovichom.

Čo ak by sa mu to však nepodarilo? Čo ho v kariére čaká, keď miesto v Alfe Romeo napokon nezíska? Nuž, podľa portálu The Race by sa mohol presunúť do Formuly E, kde v tíme Nissan nahradí Sébastiena Buemiho.

„Ak sa však jeho presun do F1 v roku 2023 neuskutoční, jednou z možností by mohol byť prechod do Formuly E,“ píše reportér The Race Sam Smith.

„Nissan mení štruktúru svojho programu vo Formule E po tom, čo sa v apríli stal jediným vlastníkom licencie po dohode s pobočkou e.dams skupiny DAMS.“

„Teraz môže The Race prezradiť, že Pourchairov tím ART GP bude toto leto Nissanu asistovať pri testovacích a vývojových prácach, hoci formálne nebude súčasťou riadenia stajne,“ dodal The Race.

Ten nepopiera, že Nissan môže Buemiho nahradiť aj niekým iným, napríklad minuloročným šampiónom Nyckom de Vriesom, ktorého tím Mercedes vo Formule E končí a prevezme ho McLaren. Holanďan už potvrdil, že zrejme bude pokračovať vo Formule E, ale nie s McLarenom.

Avšak ani možnosť, že by sa k tímu pripojil Pourchaire, už nevyzerá reálne. Francúz sa totiž o týchto novinkách rýchlo dozvedel a na svojom Twitteri ich okamžite zmietol zo stola. „Čože? Toto sú fake news!“ reagoval stručne a výstižne.