logo F1online.sk

Ricciardov čas v McLarene sa naplnil, hovorí Villeneuve

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 6. 2022

Daniel Ricciardo na seba v posledných týždňoch strhol porovnateľné množstvo pozornosti, koľko si vyslúžili jeho kariérne úspechy. Pokračujúce nevýrazné výkony nakreslili na jeho chrbát terč, do ktorého teraz verejnosť strieľa. Kritika sa naňho hrnie zo všetkých strán a nezaostal ani majster sveta z roku 1997 Jacques Villeneuve.

Slabé výsledky a kritika zo strany vlastného šéfa, to je nočná mora každého pretekára. Hlasy o jeho možnom konci sa množia a nezaostal ani bývalý pilot Williamsu, podľa ktorého je Danielov odchod z McLarenu už hotovou záležitosťou.

„Ricciardov čas v McLarene sa naplnil,“ prehlásil Villeneuve vo svojom stĺpčeku na stránkach Formule1.nl. „Jeho šéf Zak Brown teraz hovorí o klauzulách v jeho kontrakte, čo znamená, že konečné rozhodnutie už takmer padlo.“

„Toto je spôsob, ako na jazdca vyvinúť tlak a pripraviť médiá. V konečnom dôsledku tu hovoríme o veľmi dobre platenom jazdcovi, ktorý stojí svoj tím veľa peňazí. Neprináša mu však žiadne body a nemá rýchlosť, akú tím potrebuje na vývoj auta. Jediné, čo teraz robí je, že ich stojí peniaze.“

„Dokonca by pre nich bolo lacnejšie, keby ďalej dostával plat, ale sedel doma na gauči, kým v jeho kokpite bude sedieť niekto iný. Je to krutá realita, ale taká je Formula 1,“ dodal Villeneuve.

V zákulisí sa medzitým bude pokračovať v špekuláciách. Každý víkend podobný tomu barcelonskému alebo monackému posunie Daniela bližšie k priepasti. McLaren akoby si už chystal pôdu pre jeho výmenu, o čom svedčia nielen Brownove kritické komentáre na adresu Ricciarda, ale tiež otázky ohľadne možnosti angažovať nejakého amerického pretekára.

Práve počas monackého víkendu oznámil McLaren predĺženie spolupráce s Patom O’Wardom, ktorý je jazdeckou jednotkou tímu v IndyCar. Brown má tiež predrokovaného Coltona Hertu. Nezabudnime taktiež na možnosť, ktorá sa objavila pred pár týždňami, a síce, že by sme mohli byť svedkami nejakej jazdeckej výmeny. Mohol by si Ricciardo vymeniť miesto napríklad s takým Pierrom Gaslym?

Súvisiace články