logo F1online.sk

Ricciardo akceptuje Brownovu kritiku, zmluvu má aj na budúcu sezónu

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2022

Daniel Ricciardo veľmi rýchlo vystriedal Sebastiana Vettela a teraz je to on, o ktorého budúcnosti sa špekuluje najviac. Jeho zmätené vyjadrenie ohľadne dĺžky kontraktu a kritika zo strany Zaka Browna postavila Austrálčana na veľmi šikmú plochu.

„Lando má rozhodne navrch. Samozrejme, že by sme Daniela radi videli omnoho bližšie a sledovali dobrú internú bitku. V aute sa však stále necíti komfortne. Skúšame všetko, čo môžeme, ale preňho to bol ďalší víkend plný sklamania,“ povedal prednedávnom boss McLarenu Zak Brown, ktorého slová spustili menšiu lavínu.

Tieto poznámky si viacerí vysvetlili tak, že si americký biznismen začína budovať „predmostie“ pre eventuálnu výpoveď austrálskemu pretekárovi v prípade, že svoje výkony nezlepší. Ricciardo však zrejme bol na monackú tlačovku dobre pripravený po stránke PR. Už tradične rozdával úsmevy na všetky strany, hoci si je Brownovej kritiky dobre vedomý a akceptuje ju.

„Tieto vyjadrenia neberiem nijak osobne. Moja koža je opálená, krásna a taktiež hrubá. Nikto na mňa nie je prísnejší než ja sám,“ prehlásil Ricciardo.

„Nechcem jazdiť na desiatom alebo dvanástom mieste. Niekedy to bolo viac o testovaní a snahe dostať maximum zo seba aj z auta. Tvrdo na tom pracujeme, tím to chce, ja to chcem a makáme na tom,“ dodal austrálsky pretekár.

Objavili sa tiež špekulácie týkajúce sa Danielovej zmluvy. Mysleli sme si, že jeho kontrakt je platný do konca roka 2023, avšak sám Ricciardo v Barcelone rozprúdil špekulácie o tom, že v skutočnosti mu končí už po skončení tejto sezóny. V Monaku však všetko uviedol na pravú mieru.

„Je to jasné, zmluvu mám platnú až do konca roka 2023,“ prehlásil Ricciardo jednoznačne. „Poplietol ma ten COVID, kvôli ktorému som si zmýlil roky.“

Daniel totiž zmluvu s McLarenom podpísal ešte na jar 2020, jazdiť však začal až v roku 2021, čo zrejme spôsobilo jeho zmätenie.

Ricciardo obhájil aj svoju výkonnosť na Veľkej cene Španielska, kde do cieľa prišiel s veľkou stratou za chorobou sužovaným Norrisom, ktorý pritom štartoval za ním. Austrálčan však hovorí, že na jeho slabom výkone sa podieľali aj technické problémy, ktoré však nijak nešpecifikoval.

„Objavili sme problém v aute. Podarilo sa nám ho však odstrániť a pred týmto víkendom je všetko vyriešené,“ povedal.

Súvisiace články