logo F1online.sk

Kimi Räikkönen sa vracia za volant! Znovu ho uvidíme v NASCAR

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2022

Keď Kimi Räikkönen vlani opustil po Veľkej cene Abú Zabí padok Formuly 1, málokto očakával, že by sa ešte mohol vrátiť za volant. No stalo sa. Iceman neodolal ponuke z Ameriky a oznamuje senzačný návrat.

Kimi odchádzal z Formuly 1 s úsmevom, že všetky „sračky“, ktoré pôsobenie v kráľovnej motoršportu sprevádzajú, môže nechať za sebou. Fínsky veterán však nikdy nepovedal, že to je jeho úplný koniec a nepoprel, že za volantom ho ešte môžeme uvidieť, aj keď to už nebude Formula 1. Tieto „zadné vrátka“ teraz využil a oznámil návrat k pretekaniu.

Jeho dovolenka bude trvať deväť mesiacov a v auguste sa legendárny Iceman vráti za volant v americkej sérii NASCAR Cup na okruhu vo Watkins Glen. Oficiálne to bolo oznámené vo štvrtok pred Veľkou cenou Monaka F1.

Kimi sa pripojí k tímu Trackhouse Racing a bude súčasťou iniciatívy Project91, ktorá dáva významným pretekárom príležitosť vyskúšať si NASCAR, s ktorým už mimochodom Räikkönen nejaké skúsenosti má. Nečakajte od neho však nejaký plnohodnotný návrat k pretekaniu.

„Keďže to je jednorazová záležitosť, dávalo to zmysel aj pre nás ako rodinu,“ povedal Kimi. V príprave na podujatie takisto odjazdí jeden test so Chevroletom Camaro ZL1 a zopárkrát navštívi simulátor.

„Zapretekať si je vždy pekné a nezáleží, či sa jedná o F1 alebo iné kategórie. Formula 1 je teraz už za mnou a objavila sa táto príležitosť, ktorá v mnohých ohľadoch dávala zmysel,“ povedal Räikkönen.

„Keby som s tým už nemal skúsenosti, pravdepodobne by to pre mňa až také zaujímavé nebolo. Vtedy som však jazdil na ovále, toto bude na klasickom okruhu. Teším sa na dobré a tesné pretekanie a na takejto trati možno budem mať šancu dosiahnuť aspoň niečo,“ hovorí Kimi.

Súvisiace články