logo F1online.skF1online.sk

Gasly nevylučuje, že sa vydá po Sainzových stopách: Carlos má brilantnú kariéru

Carlos Sainz, Pierre Gasly, Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2022

Nová sezóna nezačala pre Pierra Gaslyho tak, ako si predstavoval. Momentálne bodovo zaostáva za tímovým kolegom Júkim Cunodom a jeho šance na posun do Red Bullu pomaly blednú. V Milton Keynes sú navyše veľmi spokojní so Sergiom Pérezom a francúzsky pretekár zrejme bude musieť svoju budúcnosť vyriešiť iným spôsobom.

Jedným z nich je aj úplný odchod zo štruktúr Red Bullu. Niečo podobné už v minulosti urobil Carlos Sainz, ktorý strávil v Toro Rosso dlhé roky, ale šancu v hlavnom tíme nedostal. Teraz sa špekuluje, že podobnou cestou by sa mohol vydať aj Pierre.

„Myslím, že Carlos mal odlišnú cestu, než je tá moja,“ povedal Gasly v rozhovore pre El Mundo Deportivo. „Mnoho pilotov zostalo s Red Bullom a darilo sa im tam. Carlos odišiel do Renaultu, potom do McLarenu a teraz je vo Ferrari. Má brilantnú kariéru, no myslím si, že to tiež záleží od príležitostí, ktoré sa vám naskytnú. Vždy musíte robiť to, čo vás napĺňa dobrým pocitom. Uvidíme, čo život prinesie mne.“

Gasly má ešte stále v živej pamäti, čo sa stalo v roku 2019. Sám to v rozhovore označil za „najťažší okamih kariéry“, keď ho Red Bull vyhodil uprostred sezóny. Stále je však zmluvne viazaný Helmutovi Markovi a jeho jazdeckému programu a podľa dostupných informácií je jeho zmluva platná až do konca sezóny 2023. Ak teda nedostane od Red Bullu druhú šancu, nebude to mať ľahké ani s prestupom do iného tímu.

„Myslím, že je to pomerne jasné. Dali mi šancu v top tíme už po mojom prvom roku v F1. Hovorili si: ‚Okej, Pierre má talent a rýchlosť, aby to zvládol.‘ Teraz prešli ďalšie tri roky, som omnoho lepší jazdec než vtedy, mám oveľa viac skúseností a presne viem, čo od tímu potrebujem. Viem, že ak tú šancu dostanem, bude to fungovať,“ hovorí Gasly.

Čo ak však šancu nedostane? Sergio Pérez robí v Red Bulle presne to, čo sa od neho vyžaduje a Christian Horner ho pri každej príležitosti chváli. Bude sa Gasly musieť pred rokom 2023 obzerať po sedačke v niektorom z ďalších tímov? Taký Daniel Ricciardo to má v McLarene dosť nahnuté, špekuluje sa tiež o konci kariéry Sebastiana Vettela.

„To záleží. Rokovania však prebiehajú a uvidíme, čo bude k dispozícii. Potom sa rozhodnem, čo je pre mňa najlepšie. Musíme si počkať a potom vyhodnotiť všetky možnosti,“ povedal Gasly.

Súvisiace články

Diskusia